Ως την Κυριακή στη Μαρίνα Αλίμου το Φεστιβάλ Yachting-Θαλάσσιου Τουρισμού (video)

18

[ad_1]

Το 2ο Yachting Festival, η μεγάλη γιορτή θαλάσσιου τουρισμού στον Άλιμο, ξεκίνησε στον Άλιμο.Στα εγκαίνια παρευρέθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις ενέργειες στήριξης του κλάδου.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας επισήμανε ότι «η εκστρατεία κατά των παράνομων ναυλώσεων τουριστικών σκαφών αναψυχής, η πλήρης αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου και η μείωση της γραφειοκρατίας με ηλεκτρονικές πλατφόρμες, είναι μερικές μόνο από τις ενέργειες στήριξης του κλάδου». Πρόσθεσε δε, ότι  «ο θαλάσσιος τουρισμός συμβάλλει στην τουριστική βιομηχανία» για αυτό και «η κυβέρνηση διευκόλυνε τον κλάδο ικανοποιώντας πάγια αιτήματα, όπως η απαλλαγή από τον ΦΠΑ».
Ανέφερε ότι η εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Μητρώου Σκαφών που είναι σε πλήρη εξέλιξη από το Νοέμβριο του 2018, αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το 2021, ενώ τις αμέσως προσεχείς ημέρες συμπλήρωσε θα γίνει η παρουσίαση του ηλεκτρονικού ναυλοσυμφώνου.
«Το υπουργείο Ναυτιλίας αναλαμβάνει όλες τις πρωτοβουλίες προς τα συναρμόδια υπουργεία, για να ‘τρέξουν’ οι διαδικασίες, στο μέτρο που ανοίγει η τουριστική περίοδος, ενώ στο ηλεκτρονικό μητρώο, όταν θα έχει ολοκληρωθεί, θα πρέπει να έχουν ενταχθεί περί τα 6.000 πλοία και καλούμε να υπάρξει η άμεση ανταπόκριση των υπόχρεων να εγγραφούν το συντομότερο δυνατό» δήλωσε.
Ο κ. Κουβέλης τόνισε εξάλλου, ότι είναι πάγια άποψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας, ότι ο θαλάσσιος τουρισμός πρέπει να αναπτύσσεται πάντα στο πλαίσιο του νόμου και πάντα στη βάση της προστασίας της ναυτικής εργασίας, αλλά και του θαλάσσιου πλούτου και του περιβάλλοντος.
«Είναι αυτονόητο ότι το υπουργείο Ναυτιλίας θέλει ο θαλάσσιος τουρισμός να γίνεται στο πλαίσιο της νομιμότητας. Θέλουμε οι τουρίστες, Έλληνες και ξένοι, να απολαμβάνουν τις ελληνικές θάλασσες κάνοντας νόμιμες ναυλώσεις ή και να πραγματοποιούν θαλάσσιες εκδρομές με ασφάλεια, κυβερνώντας, είτε το δικό τους σκάφος, είτε ένα ναυλωμένο επαγγελματικό» δήλωσε ο κ. Κουβέλης.
Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]