Χρύσανθος Λαζαρίδης: «Όσοι πόνεσαν από τον Σαμαρά ας πάρουν παυσίπονο – Υπάρχει κενό στη Δεξιά»

53

Χρύσανθος Λαζαρίδης: «Όσοι πόνεσαν από τον Σαμαρά ας πάρουν παυσίπονο – Υπάρχει κενό στη Δεξιά»

Επανέρχεται η πλευρά Σαμαρά, διά του Χρύσανθου Λαζαρίδη, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της Ν.Δ. με αφορμή την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, αλλά και την επερχόμενη κύρωση των συμφωνιών με τα Σκόπια.

Στο στόχαστρο του πρώην βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ. και συνεργάτη του κ. Σαμαρά, που έκανε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του στην εκπομπή του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών στο YouTube με τίτλο «Right to the Bone», μπήκαν τόσο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης όσο και η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, οι οποίοι προσπάθησαν τις τελευταίες ημέρες να υποβαθμίσουν με δηλώσεις τους την παρέμβαση Σαμαρά. Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης περιγράφοντας την εικόνα μιας κυβέρνησης που «πατάει σε δύο βάρκες» και δεν ολοκληρώνει αυτά που ξεκινά, επιτέθηκε στους «συμβούλους» του Κυριάκου Μητσοτάκη που επηρεάζουν την εξωτερική πολιτική της χώρας για να μας κρατήσουν δεμένους στο άρμα της Γερμανίας.Απαντώντας σε όσα είπε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης (ότι ο πρωθυπουργός δεν φοβάται και δεν εκβιάζεται), είπε: «Ο μόνος που εκβιάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η Τουρκία. Ας ρωτήσει ο κύριος Γεραπετρίτης -γιατί τότε ήταν στο Ποτάμι και δεν ήξερε- πώς βγήκε ο Μητσοτάκης αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Επειδή είναι έξυπνος άνθρωπος και θα έχει ρωτήσει, θα ξέρει ότι ο Σαμαράς δεν εκβιάζει. Αυτά στο Ποτάμι ίσως να συνηθίζονταν, στη Ν.Δ. δεν…»Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και τις «παραχωρήσεις» τις οποίες ο υπουργός προέβλεψε ότι «υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξουν», αναρωτήθηκε αν «τις ξέρει τις παραχωρήσεις ο Γεραπετρίτης», «δείχνοντας» ένα κομμάτι της κυβέρνησης που επιζητά τον κατευνασμό της Τουρκίας με την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
Αυτό που προτείνει ο Γεραπετρίτης είναι αντίθετο με όσα κάνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις επί τόσα χρόνια» είπε σχετικά με την αναφορά του υπουργού Επικρατείας σε «συνυποσχετικό» για τη Χάγη και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός λέει ότι θα πάμε στη Χάγη με βάση το Διεθνές Δίκαιο, «εμφανίζεται κάποιος και λέει ότι θα πάμε με ένα χαρτί; Με ένα συνυποσχετικό; Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο κ. Γεραπετρίτης» σημείωσε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και συνέχισε βάζοντας ακόμη μια «κόκκινη γραμμή» Σαμαρά: «Εγώ ξέρω αυτό που είπε ο Σαμαράς προχθές. Δεν μας ζητάνε να δικάσουμε με βάση το Διεθνές Δίκαιο, αλλά κατά παράβαση αυτού. Αυτό δεν θα γίνει ανεκτό όποιος και να το λέει, και εκτίθεται»
Για το ζήτημα των κυρωτικών συμφωνιών για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Χρύσανθος Λαζαρίδης είπε πως «Οι περισσότεροι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέβηκαν στα συλλαλητήρια, οι πολύ περισσότεροι, κι αυτοί που είναι τώρα και δεν ήταν τότε, επίσης είχαν κατέβει» ενώ χαρακτήρισε «ατυχή στιγμή» τις δηλώσεις Μητσοτάκη περί «γραφικών στοιχείων και ακροδεξιών» στα συλλαλητήρια.Επίσης, απαντώντας σε όσους ενοχλήθηκαν από τις επικρίσεις Σαμαρά, απάντησε προσβλητικά «όσοι πόνεσαν ας πάρουν παυσίπονο», σημειώνοντας με νόημα (προς πάσα κατεύθυνση) «αν θέλουμε, μπορούμε να μιλήσουμε και τη γλώσσα του λιμανιού…». Τέλος, σημείωσε ότι υπάρχει πολιτικό κενό έκφρασης στον δεξιό χώρο, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα έχουμε Κεντροδεξιά χωρίς Δεξιά».

Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης