Χάρης Θεοχάρης στη Βεργίνα τηλεόραση : Πως θα ανοίξει το τουρισμός, τα σχέδια για την στήριξη του κλάδου

Χάρης Θεοχάρης στη Βεργίνα τηλεόραση : Πως θα ανοίξει το τουρισμός, τα σχέδια για την στήριξη του κλάδου

Για τον σχεδιασμό της φετινής τουριστικής σεζόν και για το πως θα στηριχθεί ο κλάδος ανοίγει τα χαρτιά του στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας την επικαιρότητα με τον δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.
Είναι δεδομένο, πως κυβέρνηση θέλει να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα του τουρισμού, όπου μετά το σοκ της πανδημίας, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι ελπίζουν το 2021 στην αναπλήρωση ενός μεγάλου μέρους των περσινών απωλειών υπό την προϋπόθεση φυσικά ο ρυθμός εμβολιασμού και η ύφεση της πανδημίας να έχει απελευθερώσει τα ταξίδια, με τον υπουργό να δηλώνει μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη αλλά και ότι “αφ’ ότου δοθεί το σύνθημα της εκκίνησης, η κούρσα θα είναι πολύ σκληρή”. Υπογραμμίζει πως ήδη «προετοιμαζόμαστε εντατικά, ώστε η Ελλάδα να διατηρήσει και να αξιοποιήσει τα μέγιστα το προβάδισμα που απέκτησε ως κορυφαίος προορισμός στη Νότια Ευρώπη, ακριβώς επειδή το 2020 αποσπάσαμε επαίνους για το πώς ανοίξαμε τον τουρισμό μας εν μέσω έξαρσης της υγειονομικής κρίσης».
28-30.30
Επίσης, τονίζει ότι σε στενή και διαρκή συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, σχεδιάζει τα μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, καθώς και τα προγράμματα τόνωσης του κοινωνικού και εσωτερικού τουρισμού. «Η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο πόρο και κάθε εργαλείο, προκειμένου να στηρίξει τους εργαζομένους και τους επιχειρηματίες. Κάτι που έγινε, σε άνευ προηγουμένου έκταση μάλιστα, κατά τη διάρκεια του 2020», τονίζει ο κ. Θεοχάρης .Παράλληλα, εάν η υγειονομική κρίση παραταθεί, είναι βέβαιο ότι η ΕΕ θα προσαρμόσει την πολιτική της, ενισχύοντας εργαλεία όπως το Ταμείο Ανάκαμψης».
32.30-34.46
36.50-39.50

2 ΣΧΟΛΙΑ