Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου: Δεύτερος νεκρός από την πυρκαγιά

Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου: Δεύτερος νεκρός από την πυρκαγιά
Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Πέμπτης (07.04.2022) ο ένας από τους δυο ασθενείς που νοσηλεύονταν τραυματισμένοι μετά τη φωτιά που ξέσπασε χθες στην κλινική Covid του νοσοκομείου Παπανικολάου στη ΘεσσαλονίκηΤην είδηση του θανάτου του δεύτερου ασθενούς από τη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου έκανε γνωστή ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, Σταύρος Τρύφων, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. 52χρονος άντρας είχε υποστεί βαριά εγκαύματα. Ο ασθενής μπήκε αμέσως στο χειρουργείο για επέμβαση αλλά η κατάσταση του ήταν από την πρώτη στιγμή πολύ σοβαρή, με αποτέλεσμα να παθαίνει πολλαπλές ανακοπές.

«Ο ασθενής ήταν διασωληνωμένος, κατέληξε σήμερα το πρωί και πρόκειται για αυτόν από τον οποίο φέρεται να ξεκίνησε η φωτιά», ανέφερε ο Σταύρος Τρύφων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Παπανικολάου, ο ασθενής πρόλαβε να του μεταφέρει ότι η φωτιά ξεκίνησε όταν το κινητό που κρατούσε στα χέρια του εξερράγη.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτή είναι η εκδοχή τους ασθενούς, ενώ τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς μένει να επιβεβαιωθούν από την πυροσβεστική.

Μια διαφορετική εκδοχή που θέλει ασθενή που νοσηλεύονταν στο δωμάτιο 206 του νοσοκομείο να άναψε τσιγάρο – είτε εντός, είτε εκτός του θαλάμου – και να προκλήθηκε από εκεί η πυρκαγιά, δεν έχει αποκλειστεί, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν ακόμα αξιόπιστα στοιχεία που να οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.

Μάλιστα, όπως είπε ο Σταύρος Τρύφων μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, δεν έχουν βρεθεί, μέχρι στιγμής, υπολείμματα από μηχανισμό κινητού ή γόπα από τσιγάρο.