Φονικός και ο δεύτερος κυκλώνας που σαρώνει τη Μοζαμβίκη

14

[ad_1]

Ο αριθμός των νεκρών μετά το πέρασμα του κυκλώνα Κένεθ που έπληξε τη Μοζαμβίκη ανήλθε σε 38, όπως ανακοίνωσε το κρατικό ινστιτούτο διαχείρισης καταστροφών, σύμφωνα με το οποίο eξαφανίστηκαν ολόκληρα χωριά από τον χάρτη ολόκληρα χωριά, ενώ οι άνεμοι σάρωναν με ταχύτητα 280 χιλιομέτρων την ώρα. Πρόκειται για τον δεύτερο κυκλώνα που σάρωσε τη χώρα σε διάστημα 6 εβδομάδων.

This is just some of the damage Cyclone Kenneth brought to Mozambique.
[Tap to expand] https://t.co/qN07PriqQh pic.twitter.com/Rx2265O1no
— BBC News (World) (@BBCWorld) April 29, 2019

Από την περασμένη Πέμπτη στην επαρχία Κάμπο Ντελγκάντο, οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί από τους ορμητικούς χειμάρρους στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Οι σαρωτικές πλημμύρες και οι βροχοπτώσεις που ακολούθησαν είχαν ως αποτέλεσμα «ποτάμια» λάσπης να κατακλύσουν τους δρόμους της πόλης Πέμπα, της πρωτεύουσας της επαρχίας, και των γύρω περιοχών της.
Η Μοζαμβίκη προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της μετά το φονικό πέρασμα του κυκλώνα Ιντάι, που σάρωσε το νότιο τμήμα τον περασμένο μήνα, προτού κατευθυνθεί στη Ζιμπάμπουε και το Μαλάουι, σκοτώνοντας περισσότερους από 1000 ανθρώπους.

#CycloneKenneth updates: Due to the severe rain in Pemba, some areas started to flood. pic.twitter.com/2I2IAKmdc9
— UNICEF Moçambique (@UNICEF_Moz) April 28, 2019

Είναι η πρώτη φορά που δύο κυκλώνες τόσο μεγάλης ισχύος έπληξαν τη Μοζαμβίκη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]