Υπάλληλος του ελληνικού ΥΠΕΞ σε κύκλωμα με «μαύρες βίζες»

Μεγάλο κύκλωμα που εκδίδει «μαύρες βίζες» και έχει απλώσει τα πλοκάμια του μέχρι το Ελευθέριος Βενιζέλος αποκαλύπτεται μετά από εκτεταμένη έρευνα των Ελληνικών προξενικών αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα protothema.gr, στις αρχές του φετινού καλοκαιριού ο πρόξενος της Ελλάδας στο Νέο Δελχί, Γιώργος Οικονόμου, εντόπισε έναν υπάλληλο του Διοικητικού κλάδου του υπουργείου Εξωτερικών να έχει χορηγήσει σε Ινδούς, μέσα σε διάστημα δυο μόλις βδομάδων, 500 βίζες, υποτίθεται με προορισμό την Ελλάδα.
Μάλιστα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στα σύνορα Μεξικού – ΗΠΑ, και έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση των αμερικανικών αρχών με τη συμβολή ειδικών πρακτόρων του FBI, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν περισσότεροι από 200 Ινδοί, που είχαν προμηθευτεί βίζες με προορισμό την Ελλάδα.

Όπως ήταν αναμενόμενο το σκάνδαλο προκάλεσε θόρυβο στην ινδική κοινότητα Ελλάδος και σε διεθνείς προξενικούς κύκλους. Μάλιστα ο Έλληνας νεαρός πρόξενος που αποκάλυψε την υπόθεση, φέρεται ότι δέχεται απειλές από πρόσωπα που εμπλέκονται στο κύκλωμα με τις «μαύρες βίζες».