Τρεις πυρκαγιές σε Κασσάνδρα και Σιθωνία Χαλκιδικής

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή τη στιγμή τρεις πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις της Χαλκιδικής μςε τις πυροσβεστικές δυνάμεις ήδη να γίνουν αγώνα για τον περιορισμό τους.

Πιο συγκεκριμένα, φωτιά έχει ξεσπάσει από τις πρωινές ώρες, γύρω στις 08:30 στο Νέο Μαρμαρά, στην περιοχή Καρβουνάς. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικίες και στο σημείο έσπευσαν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 14 πυροσβέστες. Πιθανόν η πυρκαγιά να προκλήθηκε από κεραυνό, καθώς προήλθε έπειτα από τη βροχή. Μετά από δύο ώρες η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Ωστόσο, στις φλόγες βρίσκεται και μια δασική περιοχή στην Φούρκα. Κατέφτασαν άμεσα εννέα Πυροσβεστικά οχήματα με 20 πυροσβέστες. Επίσης, έχουν στις επιχειρήσεις συμμ΄τέχουν και εναέρια μέσα, δυο καναντέρ και από την Θεσσαλονίκη ένα ελικόπτερο Μi8. Προς το παρόν δεν απειλούνται σπίτια αλλά η φωτιά βρίσκεται κοντά σε οικισμούς.

Τέλος, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στην περιοχή “Ζαΐπη” στην Κασσάνδρα. Οι φλόγες δεν απειλούν σπίτια και επτά οχήματα της Πυροσβεστικής και 15 πυροσβέστες επιχειρούν την κατάσβεση της.