Τραμπ: Ο ιός προήλθε από εργαστήριο στην Ουχάν

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, ωστόσο, δεν παρουσίασε αποδείξεις στους δημοσιογράφους, τονίζοντας: «Αυτό θα έπρεπε να μας το έλεγε η Κίνα»

Σε βασικό άξονα της… προεκλογικής του εκστρατείας έχει αναγάγει ο Ντόναλντ Τραμπ τις κατηγορίες εναντίον της Κίνας για την εμφάνιση και την εξάπλωση της πανδημίας. Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις της πανδημίας Cocid-19 στις ΗΠΑ, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος επέμεινε στην τακτική του να «χρεώνει» στο Πεκίνο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον κόσμο, λέγοντας πως «έχω δει αποδείξεις που συνδέουν τον κορωνοϊό με εργαστήριο στην Ουχάν».

Όταν, όμως, οι δημοσιογράφοι τού ζήτησαν να παρουσιάσει αυτές τις αποδείξεις, εκείνος έκανε… ντρίπλα, λέγοντας πως «ψάχνουμε να βρούμε πώς και πού», προσθέτοντας ότι «αυτό θα έπρεπε να μας το έχει πει η Κίνα».

Όταν ρωτήθηκε αν έχει δει αποδείξεις για να παρουσιάζει με τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση τους ισχυρισμούς του, είπε: «Ναι έχω».

Στην ερώτηση ποιες είναι αυτές οι αποδείξεις, απέφυγε να πει, τονίζοντας: «Δεν μπορώ να σας το πω αυτό, δεν επιτρέπεται να το πω αυτό».