Το Twitter λογόκρινε τον Aμερικανό πρόεδρο! – Ν.Τραμπ: «Απειλούν την ελευθερία του λόγου – Παρεμβαίνουν στις εκλογές»!

40

Επιβεβαιώνεται ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η Google ελέγχονται από ακροαριστερές ομάδες και ελίτ, καθώς κατηγόρησε χθες Τρίτη τον ιστότοπο Twitter ότι «παρεμβαίνει» στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, μετά την άνευ προηγουμένου κίνηση των διαχειριστών του να επισημάνουν δύο αναρτήσεις του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ ως παραπλανητικές!

Στις ΗΠΑ πάνω απ΄όλα είναι το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου. Μπορείς να πεις ότι θέλεις και ο κόσμος θα κρίνει αν είναι αλήθεια ή όχι βάση των γεγονότων και των αποτελεσμάτων και έτσι πρέπει να γίνεται σε μια πραγματική δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, η διεύθυνση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter τοποθέτησε μια ειδοποίηση που καλεί τους χρήστες να «ενημερωθούν για τα γεγονότα» σε μια ανάρτηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις επιστολικές ψήφους, στην οποία ο ένοικος του Λευκού Οίκου διατείνεται πως οι ψήφοι αυτές είναι «ουσιαστικά χαλκευμένες» και θα έχουν ως αποτέλεσμα την «εκλογική νοθεία».

Η ειδοποίηση αυτή, με σύμβολο ένα θαυμαστικό μέσα σε κύκλο, με μπλε χρώμα, καλεί τους αναγνώστες της ανάρτησης να «ενημερωθούν για τα γεγονότα σχετικά με τις επιστολικές ψήφους» και τους οδηγεί σε μια σελίδα όπου η συντακτική ομάδα του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έχει συγκεντρώσει άρθρα και πληροφορίες που αντιτίθενται στην προεδρική δήλωση.

Το πρωτοφανές εδώ δεν είναι μόνο ότι το Twitter αμφισβητεί (χωρίς να έχει το δικαίωμα) τον πρόεδρο Ν.Τραμπ αλλά επίσης και ότι η συντακτικές του ομάδες έσπευσαν να βρουν «επιχειρηματολογία» εναντίον του.

Δηλαδή το Twitter προχώρησε σε λογοκρισία και «δημοσιογραφική» έρευνα, πράγματα που δεν είναι αντικείμενα των εργασιών του.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατήγγειλε με δύο νέες αναρτήσεις του στο Twitter ότι η διεύθυνση του ιστότοπου απειλεί την «ελευθερία του λόγου», κάτι που «εγώ, ως πρόεδρος, δεν θα επιτρέψω να γίνει!».