Το ΠΑΜΕ για την τροπολογία «εξπρές» που προκάλεσε χθες στη Βουλή

Με τροπολογία «εξπρές», ένα τέταρτο πριν ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές διακοπές της Βουλής, βιομήχανοι, εφοπλιστές και ξενοδόχοι είδανε την πρώτη τους παραγγελιά να πραγματοποιείται, καθώς ο γνωστός Βρούτσης συνέχισε το ξήλωμα των εργασιακών και συνταξιουχικών δικαιωμάτων από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη γνωστή άθλια μεθόδευση των «ντροπολογιών» της τελευταίας στιγμής, που αξιοποίησαν στο πρόσφατο παρελθόν όλες οι κυβερνήσεις, επέκτεινε το νόμο Κατρούγκαλου βάζοντας και νέο κόφτη στις συντάξεις, ζητώντας μάλιστα από τους συνταξιούχους να επιστρέψουν πίσω με παρακράτηση μέρος όσων εισέπραξαν.

Με δεύτερη τροπολογία καταργεί την υποχρέωση του εργοδότη να αιτιολογεί την απόλυση εργαζόμενου, λες και η αιτιολογία αποτελούσε σοβαρό εμπόδιο, ενώ απαλλάσσει από την ευθύνη για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, τον έμμεσο εργοδότη, αναθέτοντάς την αποκλειστικά στον εργολάβο. Στο εξής, δηλαδή, οι όσοι απασχολούν εργαζόμενους μέσα από δουλεμπορικά συνεργεία δεν θα έχουν υποχρέωση τήρησης της εργατικής νομοθεσίας, ενώ αυτή θα αναζητείται πλέον σε εργολάβους, που συστήνουν, μεταφέρουν και διαλύουν τις επιχειρήσεις τους μέσα σε μια νύχτα!

Τα «χαράς ευαγγέλια» του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων θα έχουν κοντά ποδάρια. Δεν θα τους πάνε μακριά.
Οι εργαζόμενοι έχουν πάρει χαμπάρι τους ρόλους τόσο της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Η συμπαιγνία τους δεν μπορεί να μείνει άλλο κρυφή. Το ράβε-ξήλωνε που τους ανατέθηκε από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και την ΕΕ δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητο από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλα τα συνδικάτα και το συνταξιουχικό κίνημα να προετοιμαστούμε καλά και σχεδιασμένα στην νέα επίθεση κυβέρνησης-εργοδοσίας και να συνεχίσουμε τον αγώνα για τις ΣΣΕ, της διεκδίκησης αυξήσεων στους μισθούς, στα μεροκάματα, την κατάργηση όλων των άθλιων αντιασφαλιστικών-αντεργατικών νόμων που βάζουν εμπόδια και να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.