Σάββατο, 6 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Δώρο Χριστουγέννων: Έως τις 19 Δεκεμβρίου η καταβολή του – Πώς υπολογίζεται
Θεσσαλονίκη: Έφτασαν στα πράσινα φανάρια οι αγρότες
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2% ανέβασε ταχύτητα η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το γ’ τρίμηνο του έτους
Θεσσαλονίκη: Κατέρρευσε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά στο δημαρχείο λόγω ισχυρών ανέμων
Ουκρανικό: Εν αναμονή αντίδρασης από τις ΗΠΑ το Κρεμλίνο – Επιμένει για το Ντονμπάς ο Πούτιν
Επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
Σε εξέλιξη η επέλαση της κακοκαιρίας Byron και στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Έτοιμοι να μπλοκάρουν το αεροδρόμιο “Μακεδονία” οι αγρότες
Άρης-Κλουζ: Το… έχασε στα τελευταία λεπτά, ηττήθηκε με δέκα και έπεσε στο 4-5
Χριστούγεννα 2025: Αυξήσεις στις τιμές του κρέατος – Το γιορτινό τραπέζι πιο ακριβό φέτος
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το απόγευμα ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό για το πακέτο ελαφρύνσεων μόνιμου χαρακτήρα (video)

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
5 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Σε ανακοινώσεις για το πακέτο των φοροελαφρύνσεων και των μέτρων στήριξης των αδύναμων οικονομικά κοινωνικών ομάδων αναμένεται να προβεί ο Πρωθυπουργός σε Συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο μαζί με το οικονομικό επιτελείο στις 19.00 το απόγευμα.
Ο Αλέξης Τσίπρας, θα ανακοινώσει δέσμη θετικών μέτρων στο πλαίσιο της νέας οικονομικής πολιτικής που ήδη έχει προαναγγείλει. Πολιτική που εστιάζει στις φοροελαφρύνσεις και τη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας. Τα μέτρα θα χρηματοδοτηθούν από το υπερπλεόνασμα του 2019, το οποίο το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι θα ανέλθει στο 4,1% έναντι αρχικής πρόβλεψης για 3,6%. Η διαφορά του 0,6% του ΑΕΠ σε σχέση με τον μνημονιακό στόχο (3,5%) αντιστοιχεί σε δημοσιονομικό χώρο 1,14 δισ. ευρώ.
Στο θέμα αναφέρθηκε νωρίτερα και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Για το 2019, το είπε και εχθές ο Πρωθυπουργός, το έχει πει και ο Υπουργός Οικονομικών δημιουργείται επιπλέον δημοσιονομικός χώρος που μας επιτρέπει να πάρουμε ακόμη περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης. Η μη μείωση του αφορολογήτου έχει  να κάνει με τον προϋπολογισμό του 2020 . Όπως γνωρίζετε ο προϋπολογισμός του 2020, όπως και για την Ελλάδα και για όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, πρέπει να συζητηθεί και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  η οποία πρέπει να τον εγκρίνει. Δε μιλάμε απλώς και μόνο για το αφορολόγητο, το οποίο το έχουμε πει δεκάδες φορές και έχει ειπωθεί και διά στόματος Πρωθυπουργού, ότι το θεωρούμε ήδη δεδομένο ότι θα το καταργήσουμε» είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Παράλληλα γίνονταν διαβουλεύσεις με τους θεσμούς στο πλαίσιο της μετα-μνημονιακής αξιολόγησης.

Διεργασίες κυβέρνησης-θεσμών για τις φοροελαφρύνσεις
Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο πλήρη και αναλυτική κοστολόγηση για το κάθε μέτρο χωριστά σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις που θα έχει συνολικά το «πακέτο» των φοροελαφρύνσεων στον φετινό προϋπολογισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επιδιώκει να ανακοινώσει ελαφρύνσεις που θα προσεγγίσουν το 1 δισ. ευρώ.
Το μεγαλύτερο τμήμα θα αφορά και αυτή τη φορά την καταβολή επιδόματος στους συνταξιούχους συνολικού ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα θα διοχετευθούν σε μόνιμου χαρακτήρα παρεμβάσεις, όπως η μετάταξη συγκεκριμένων προϊόντων από τον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (24%) στον χαμηλό (13%) και στην επαναφορά της έκπτωσης του 1,5% στην περίπτωση της εφάπαξ εξόφλησης του φόρου προκειμένου να επιβραβευθούν με αυτό τον τρόπο οι συνεπείς φορολογούμενοι.
Οι διαβουλεύσεις πρόκειται να ολοκληρωθούν την Τετάρτη 8 Μαΐου, με την έκδοση ανακοίνωσης από την πλευρά των δανειστών με το αποτέλεσμα των επαφών του  τρίτου μεταπρογραμματικού κύκλου.Από τα κυρίαρχα θέματα της συζήτησης είναι το κόστος των ρυθμίσεων των οφειλών και των αναδρομικών σε σχέση με τον δημοσιονομικό χώρο.
Τα θέματα στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με τους τέσσερις επικεφαλής σύμφωνα με πληροφορίες είναι:
Οι ρυθμίσεις χρεών σε έως 120 δόσεις που θα κατατεθούν σήμερα στη Βουλή και αφορούν φορολογούμενους με οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και ΟΤΑ. Οι θεσμοί ήταν από την αρχή αντίθετοι υποστηρίζοντας ότι τις ρυθμίσεις προκαλείται ζημία στην «κουλτούρα πληρωμής».
Προαπαιτούμενα που άπτονται της 3η αξιολόγησης, όπως η μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, η εφαρμογή του νέου νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και οι ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και ουρές από την 2η αξιολόγηση.
Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου, Κώστας Τσάβαλος
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Στο 2,2% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τα έτη 2019-2020 (video)
Επόμενο άρθρο Με 840 προσκλήσεις ο τελικός του κυπέλλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δώρο Χριστουγέννων: Έως τις 19 Δεκεμβρίου η καταβολή του – Πώς υπολογίζεται
12 ώρες πριν
Θεσσαλονίκη: Έφτασαν στα πράσινα φανάρια οι αγρότες
18 ώρες πριν
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2% ανέβασε ταχύτητα η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το γ’ τρίμηνο του έτους
18 ώρες πριν
Θεσσαλονίκη: Κατέρρευσε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά στο δημαρχείο λόγω ισχυρών ανέμων
19 ώρες πριν
Ουκρανικό: Εν αναμονή αντίδρασης από τις ΗΠΑ το Κρεμλίνο – Επιμένει για το Ντονμπάς ο Πούτιν
21 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έτοιμοι να μπλοκάρουν το αεροδρόμιο “Μακεδονία” οι αγρότες

Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χριστούγεννα 2025: Αυξήσεις στις τιμές του κρέατος – Το γιορτινό τραπέζι πιο ακριβό φέτος

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Σε επτά άξονες η στήριξη της βιομηχανίας, σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?