Σάββατο, 15 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Ψήφος εμπιστοσύνης από τον οίκο Fitch: Αναβάθμισε την ελληνική οικονομία σε ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 17 έως τις 21 Νοεμβρίου
Σαντορίνη: Στο ΕΣΠΑ το πρόγραμμα υδροδότησης του νησιού ύψους 3 εκατ.
ΔΥΠΑ: Έως τη Δευτέρα 17/11 η προθεσμία αιτήσεων για το πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας
Μητσοτάκης: Πρώτη προτεραιότητα η άμυνα στην ακρίβεια
Μητσοτάκης: Είμαι και πολιτικός και τεχνοκράτης, έχω συμβόλαιο 4ετίας με τον λαό
Σάλος στην Τουρκία και ρηματική διακοίνωση για ανάρτηση της Πολεμικής Αεροπορίας
Σταυρούπολη: Μετά από 33 χρόνια εγκατάλειψης ξεκίνησε να κατεδαφίζεται το τσιμεντένιο κουφάρι του ΑΓΝΟ
Δεν κατεβάζει το δημοσίευμα ο Βαξεβάνης παρά τη δικαίωση Gutenberg – «Ας τους στείλει ο Τσίπρας να με συλλάβουν»
Σκλήκας:Mία μέρα πριν παραιτηθεί ασφαλίστηκε με 461.000 ευρώ για τυχόν ζημιές στα ΕΛΤΑ
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το απόγευμα ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό για το πακέτο ελαφρύνσεων μόνιμου χαρακτήρα (video)

7 έτη ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Σε ανακοινώσεις για το πακέτο των φοροελαφρύνσεων και των μέτρων στήριξης των αδύναμων οικονομικά κοινωνικών ομάδων αναμένεται να προβεί ο Πρωθυπουργός σε Συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο μαζί με το οικονομικό επιτελείο στις 19.00 το απόγευμα.
Ο Αλέξης Τσίπρας, θα ανακοινώσει δέσμη θετικών μέτρων στο πλαίσιο της νέας οικονομικής πολιτικής που ήδη έχει προαναγγείλει. Πολιτική που εστιάζει στις φοροελαφρύνσεις και τη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας. Τα μέτρα θα χρηματοδοτηθούν από το υπερπλεόνασμα του 2019, το οποίο το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι θα ανέλθει στο 4,1% έναντι αρχικής πρόβλεψης για 3,6%. Η διαφορά του 0,6% του ΑΕΠ σε σχέση με τον μνημονιακό στόχο (3,5%) αντιστοιχεί σε δημοσιονομικό χώρο 1,14 δισ. ευρώ.
Στο θέμα αναφέρθηκε νωρίτερα και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Για το 2019, το είπε και εχθές ο Πρωθυπουργός, το έχει πει και ο Υπουργός Οικονομικών δημιουργείται επιπλέον δημοσιονομικός χώρος που μας επιτρέπει να πάρουμε ακόμη περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης. Η μη μείωση του αφορολογήτου έχει  να κάνει με τον προϋπολογισμό του 2020 . Όπως γνωρίζετε ο προϋπολογισμός του 2020, όπως και για την Ελλάδα και για όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, πρέπει να συζητηθεί και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  η οποία πρέπει να τον εγκρίνει. Δε μιλάμε απλώς και μόνο για το αφορολόγητο, το οποίο το έχουμε πει δεκάδες φορές και έχει ειπωθεί και διά στόματος Πρωθυπουργού, ότι το θεωρούμε ήδη δεδομένο ότι θα το καταργήσουμε» είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

- Advertisement -

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Παράλληλα γίνονταν διαβουλεύσεις με τους θεσμούς στο πλαίσιο της μετα-μνημονιακής αξιολόγησης.

Διεργασίες κυβέρνησης-θεσμών για τις φοροελαφρύνσεις
Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο πλήρη και αναλυτική κοστολόγηση για το κάθε μέτρο χωριστά σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις που θα έχει συνολικά το «πακέτο» των φοροελαφρύνσεων στον φετινό προϋπολογισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επιδιώκει να ανακοινώσει ελαφρύνσεις που θα προσεγγίσουν το 1 δισ. ευρώ.
Το μεγαλύτερο τμήμα θα αφορά και αυτή τη φορά την καταβολή επιδόματος στους συνταξιούχους συνολικού ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα θα διοχετευθούν σε μόνιμου χαρακτήρα παρεμβάσεις, όπως η μετάταξη συγκεκριμένων προϊόντων από τον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (24%) στον χαμηλό (13%) και στην επαναφορά της έκπτωσης του 1,5% στην περίπτωση της εφάπαξ εξόφλησης του φόρου προκειμένου να επιβραβευθούν με αυτό τον τρόπο οι συνεπείς φορολογούμενοι.
Οι διαβουλεύσεις πρόκειται να ολοκληρωθούν την Τετάρτη 8 Μαΐου, με την έκδοση ανακοίνωσης από την πλευρά των δανειστών με το αποτέλεσμα των επαφών του  τρίτου μεταπρογραμματικού κύκλου.Από τα κυρίαρχα θέματα της συζήτησης είναι το κόστος των ρυθμίσεων των οφειλών και των αναδρομικών σε σχέση με τον δημοσιονομικό χώρο.
Τα θέματα στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με τους τέσσερις επικεφαλής σύμφωνα με πληροφορίες είναι:
Οι ρυθμίσεις χρεών σε έως 120 δόσεις που θα κατατεθούν σήμερα στη Βουλή και αφορούν φορολογούμενους με οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και ΟΤΑ. Οι θεσμοί ήταν από την αρχή αντίθετοι υποστηρίζοντας ότι τις ρυθμίσεις προκαλείται ζημία στην «κουλτούρα πληρωμής».
Προαπαιτούμενα που άπτονται της 3η αξιολόγησης, όπως η μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, η εφαρμογή του νέου νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και οι ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και ουρές από την 2η αξιολόγηση.
Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου, Κώστας Τσάβαλος
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Στο 2,2% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τα έτη 2019-2020 (video)
Επόμενο άρθρο Με 840 προσκλήσεις ο τελικός του κυπέλλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ψήφος εμπιστοσύνης από τον οίκο Fitch: Αναβάθμισε την ελληνική οικονομία σε ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές
7 ώρες ago
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 17 έως τις 21 Νοεμβρίου
11 ώρες ago
Σαντορίνη: Στο ΕΣΠΑ το πρόγραμμα υδροδότησης του νησιού ύψους 3 εκατ.
15 ώρες ago
ΔΥΠΑ: Έως τη Δευτέρα 17/11 η προθεσμία αιτήσεων για το πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας
19 ώρες ago
Μητσοτάκης: Πρώτη προτεραιότητα η άμυνα στην ακρίβεια
19 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκλήκας:Mία μέρα πριν παραιτηθεί ασφαλίστηκε με 461.000 ευρώ για τυχόν ζημιές στα ΕΛΤΑ

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιερρακάκης για το δημοψήφισμα του 2015: Οι προσδοκίες αποδείχθηκαν ψευδαισθήσεις και όχι ρεαλιστικές πολιτικές εναλλακτικές

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Με στοιχεία ο Μητσοτάκης για τα μέτρα κατά της ακρίβειας

Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕ: Νωρίτερα το αδοσμολόγητο όριο στις εισαγωγές από κινέζικες διαδικτυακές πλατφόρμες

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?