Τουρκικές παραβιάσεις: Εικονικές αερομαχίες με τουρκικά αεροσκάφη

“Σάρωσαν” και πάλι το Αιγαίο οι Τούρκοι με CN-235, συνοδεία οπλισμένων F-16. Τα, συνολικά, 12 τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν, την Τετάρτη, σε 29 παραβιάσεις και 8 παραβάσεις σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο με αποτέλεσμα οι αναχαιτίσεις από ελληνικά μαχητικά να εξελιχθούν σε εικονικές αερομαχίες.

Τουρκικό υποβρύχιο έφτασε μέχρι το Κάβο Ντόρο
Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης έχει αποδεσμεύσει από το καθεστώς απορρήτου μια ειδική αποστολή ελληνικών ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων AB-212 του Πολεμικού Ναυτικού και ελληνικών υποβρυχίων που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, τότε που η ένταση κτυπούσε «κόκκινο», τότε που σημειώθηκε η «επακούμβηση» ελληνικής φρεγάτας Λήμνος με την τουρκική Kemal Resi.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ως γνωστόν τα υποβρύχια δεν δίνουν σήμα πού βρίσκονται, όπως λένε στο Ναυτικό «πάνε όπου θέλουν». Τα ελληνικά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα ωστόσο εντόπισαν και κατάφεραν να ξετρυπώσουν το βράδυ της Τετάρτης ένα τουρκικό υποβρύχιο που βρισκόταν εν κινήσει ανάμεσα στην Ανδρο και στον Καφηρέα (Κάβο Ντόρο). Μια ολόκληρη νύχτα τα πληρώματα των ελικοπτέρων αλλά και του ελληνικού υποβρυχίου που έσπευσε στην περιοχή το «βομβάρδιζαν» με σήματα κάνοντας τον καπετάνιο του τουρκικού να απομακρυνθεί άρον – άρον από τα εθνικά χωρικά ύδατα.