Τζο Μπάιντεν: Είναι ντροπή να μην αναγνωρίζει την ήττα του ο Τραμπ

30

Τζο Μπάιντεν: Είναι ντροπή να μην αναγνωρίζει την ήττα του ο Τραμπ

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν των ΗΠΑ δήλωσε πως τίποτε δεν πρόκειται να σταματήσει την μετάβαση εξουσίας στις ΗΠΑ, μετά την εκλογική του νίκη, τονίζοντας πως ενημερώνει τους παγκόσμιους ηγέτες στις τηλεφωνικούς του συνομιλίες ότι “η Αμερική επέστρεψε”.

Ο Δημοκρατικός νέος πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε πως η μετάβαση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη παρά την άρνηση του νυν προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα.Ο Μπάιντεν, μιλώντας στο Ντέλαγουέαρ για το Obamacare, αποκάλεσε «ντροπή» την άρνηση Τραμπ να αποδεχθεί την ήττα του, σημειώνοντας μάλιστα πως αυτό δεν θα βοηθήσει την προεδρική παράδοση. Εκτίμησε μάλιστα ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα παραδεχθούν την νίκη του.

Η στάση Τραμπ δεν αλλάζει την δυναμική των πραγμάτων
Ο Τζο Μπάιντεν ωστόσο εκτίμησε πως η άρνηση Τραμπ δεν αλλάζει την δυναμική των πραγμάτων, μετά τη νίκη του στις εκλογές. Όπως είπε, η εντολή του προέδρου στις υπηρεσίες της χώρας να εμποδίσουν τη μετάβαση δεν θα έχει «σοβαρές συνέπειες», ωστόσο πρόσθεσε πως τα ομοσπονδιακά κονδύλια που θα λάβει μετά τη νίκη του αναγνωρίζονται από την γενική διοίκηση και θα ήταν χρήσιμα.