Τζιτζικώστας: Δε θα δεχτώ ποτέ προσβολή των Ελλήνων

“Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ ποτέ καμία προσβολή σε βάρος οποιουδήποτε Έλληνα“, ξεκαθάρισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σε δηλώσεις του λίγες ώρες μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τζιτζικώστας μετέβη το Σάββατο στη Σμύρνη προκειμένου να προεδρεύσει στη 13η Ευρωμεσογειακή Σύνοδο της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ, ωστόσο δεν του επετράπη η είσοδος στη χώρα από τις τουρκικές αρχές. Όπως εξήγησε ο ίδιος, χρειάστηκε να περιμένει αρκετές ώρες σε ένα γραφείο στο τελωνείο της Σμύρνης, ενώ ενημέρωσε αμέσως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τις διπλωματικές αρχές Ελλάδας και ΕΕ για το απαράδεκτο συμβάν.

“Μετά την πίεση που άσκησαν όλες οι πλευρές, μου ανακοίνωσαν ότι έχει αρθεί η απαγόρευση της εισόδου μου. Ωστόσο, είχα ήδη αποφασίσει ότι μετά από αυτήν την προκλητικότατη στάση της Τουρκίας θα επέστρεφα στην Ελλάδα. Όταν είμαστε σε αποστολή στο εξωτερικό δεν εκπροσωπούσε τους εαυτούς μας αλλά όλους τους Έλληνες” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζιτζικώστας ξεκαθάρισε πως αυτές οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας “βαθύνουν το χάσμα που τη χωρίζει με την ΕΕ. Εμείς ως περιφέρειες είμαστε εδώ για να λειτουργούμε ως γέφυρες μεταξύ των λαών και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε”.