Τέλος η δυσοσμία στην παράλια Θεσσαλονίκης – νέα έργα από την ΕΥΑΘ

To 2025 , δηλαδή σχεδόν σε πέντε χρόνια από τώρα θα λειτουργήσει το νέο εργοστάσιο νερού της ΕΥΑΘ το οποίο θα λύσει το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων της υδροδότησης της Θεσσαλονίκης. Έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και τις ανάγκες σε νερό των εκτός ΕΥΑΘ περιοχών, τόνισε χθες κατά τη διάρκεια συνάντησης με ΜΜΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Νάρκισσος Γεωργιάδης.

Η διοίκηση της ΕΥΑΘ θα ανακοινώσει σύντομα το χρονοδιάγραμμα των έργων ύψους 178 εκατομμυρίων, τα οποία θα εκτελεσθούν σε διάστημα 6-7 χρόνων από σήμερα.

Οι στόχοι της Εταιρείας είναι διττοί: Να γίνουν επενδύσεις και να ολοκληρωθεί το δίκτυο ύδρευσης.

Πάντως η πόλη δεν πρόκειται να βιώσει ξανά πρόβλημα υδροδότησης σαν αυτό που είχε προκληθεί από τη ζημιά στο Υδραγωγείο της Αραβησού, καθώς κατασκευάζονται δύο νέα υδραγωγεία που θα συνδεθούν μεταξύ τους.

Παράλληλα, φαλινεται πως επιτέλους θα δοθεί τέλος στην δυσοσμία που αναδύεται από την παραλία.

Όπως εξήγησε ο Χρήστος Τραγανός Διευθυντής τεχνικών έργων της ΕΥΑΘ, τον Μάρτιο του 2020 θα κλείσουν τρία αντλιοστάσια της ΕΥΑΘ στη νέα παραλία , ενώ θα ανακατασκευαστεί το μεγάλο αντλιοστάσιο που βρίσκεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθεί ενέργεια, Θα γίνεται καλύτερη συντήρηση των αντλιοστασίων, και θα προστατευθεί καλύτερα το περιβάλλον.

Ο κ Τραγανός είπε ότι στους πρώτους μήνες του 2020 θα συντηρηθούν οι πιεστικοί αγωγή κατά μήκος της Ίωνος Δραγούμη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει μονής κατεύθυνσης.

Αναφερόμενος μάλιστα στο επίκαιρο, λόγω των καιρικών συνθηκών θέμα των πλημμυρών, ο υπεύθυνος των τεχνικών έργων της ΕΥΑΘ ξεκαθάρισε πως «εδώ και 18 χρόνια η αρμοδιότητα των ρεμάτων έχει επέλθει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η οποία με αναθέσεις παραγγέλνει έργα συντήρησης και στην ΕΥΑΘ. Πάντως κομβικό σημείο για την αντιμετώπιση των πλημμυρών στο κέντρο τουλάχιστον της πόλης παίζει το ρέμα της Ευαγγελίστριας πάνω στο οποίο είναι χτισμένο το νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης»