Τα τελικά αποτελέσματα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

25

Νέος δήμαρχος της πόλης εκλέχθηκε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 100% (475/475 Ε.Τ.), οι δύο “μονομάχοι” για τον δήμο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και Νίκος Ταχιάος, έλαβαν:

Κωνσταντίνος Ζέρβας: 66,79%
Νίκος Ταχιάος: 33,21%
Στον δέυτερο γύρο η αποχή ανήλθε σε ποσοστό 62,44%!

Υπενθυμίζεται πως στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών ο Νίκος Ταχιάος έκοψε πρώτος το νήμα κατακτώντας ποσοστό 22,40% και 11 έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Από την άλλη ο επικεφαλής της παράταξης “ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη”, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατέκτησε τη δεύτερη θέση με ποσοστό 14,93% και 7 έδρες το νέο δημοτικό συμβούλιο.

Επτά δημοτικούς συμβούλους εξέλεξαν επίσης οι παρατάξεις του Γιώργου Ορφανού “Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον” και της Κατερίνας Νοτοπούλου “Θεσσαλονίκη Μαζι”.

Οι συνδυασμοί του Σπύρου Βούγια “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη” και του Παναγιώτη Ψωμιάδη “Δύναμη Πολιτών” εξέλεξαν τρεις δημοτικούς συμβούλους ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο εξέλεξε δύο.

Τέλος από έναν δημοτικό σύμβουλο εξέλεξαν οι συνδυασμοί “Θεσσαλονίκη Πρώτη του Πέτρου Λεκάκη, “Θεσσαλονίκη Θετικά” του Μάκη Κυριζίδη, “Συνέργεια – Πρώτα η Πόλη μας” του Χάρη Αηδονόπουλου, “Οικολογία – Αλληλεγγύη” του Μιχάλη Τρεμόπουλου, “Πόλη Ανάποδα” του Αντώνη Γαζάκη “Μένουμε Θεσσαλονίκη” του Γιώργου Ρακκά “Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική” του Γιάννη Κουριαννίδη “Νέα Αρχή για τη Θεσσαλονίκη” του Ιωάννη Νασιούλα και “Θεσσαλονίκη των Πολιτών” του Βασίλη Μωυσίδη.

Στο δημοτικό συμβούλιο που θα συσταθεί από την 1η Σεπτεμβρίου δεν θα έχουν εκπροσώπηση οι συνδυασμοί “Υψίπολις” του Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, “Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την Ανατροπή” του Γιάννη Κούτρα και “Π.Α.Ρ.Ε.Α.” του Κωνσταντίνου Αναγνωστάρα.