Τέμπη: «Ναι» από όλα τα κόμματα στα μέτρα στήριξης των συγγενών θυμάτων και πληγέντων

Με ευρεία συναίνεση αναμένεται να περάσουν από την Ολομέλεια της Βουλής τα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.Ο ΣΥΡΙΖΑ σπάει το εμπάργκο, που είχε επιβληθεί την επομένη της απόρριψης της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, και επιστρέφει στις ψηφοφορίες, αλλά μόνον για τα άρθρα που αφορούν στους συγγενείς των θυμάτων και τους πληγέντες της τραγωδίας στα Τέμπη.
Για «γενναία παραίτηση» του αρμόδιου υπουργού Κώστα Καραμανλή, που ανέλαβε μεγαλύτερη ευθύνη από εκείνη που του αναλογούσε, έκανε λόγο στην παρέμβασή του ο Άδωνις Γεωργιάδης, αποδίδοντας το δυστύχημα σε σωρεία ανθρώπινων λαθών.

«Δεν αναιρώ τις δικές μας ευθύνες», τόνισε για να προσθέσει πως η κυβέρνηση δεν συγκρούστηκε με την κακή νοοτροπία του δημοσίου. Προς επίρρωση των ισχυρισμών του αναφέρθηκε στους σταθμάρχες που αποχώρησαν νωρίτερα, στον επιθεωρητή που έλαβε αναρρωτική άδεια, καθώς και στην πλαστογράφηση το φύλλου υπηρεσίας με μπλάνκο.