Σύνοδος ΝΑΤΟ: Παραλήρημα Σοϊλού και νέο “θερμό” επεισόδιο με Έλληνες Βουλευτές

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Παραλήρημα Σοϊλού και νέο “θερμό” επεισόδιο με Έλληνες Βουλευτές
Δεν πρόλαβε να καθίσει καλά καλά η “σκόνη” από την χθεσινή “εκρηκτική” λογομαχία που είχε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ με τους Έλληνες Βουλευτές κατά την διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ καθώς ένα ακόμη “θερμό” επεισόδιο έλαβε χώρα πριν από λίγη ώρα, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον προκλητικό Σουλεϊμάν Σοϊλού.Κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της κοινοβουλευτικής συνέλευσης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε για πολλοστή φορά την Ελλάδα για συστηματικές επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο. Μάλιστα, επέρριψε ευθύνες και στην Frontex, ζητώντας να καταργηθεί. Παράλληλα, επανέλαβε τις αιτιάσεις Ακάρ, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα βοηθά το PKK και πως υποθάλπει τρομοκράτες, όπως η Σουηδία και η Φινλανδία.Οι Έλληνες βουλευτές, όπως ήταν λογικό, απάντησαν αναλόγως στις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Σοϊλού.

Βολουδάκης: “Θεωρούν ότι όλος ο κόσμος είναι εναντίον τους”
Ο Μανούσος Βολουδάκης περιέγραψε ότι ο Σοϊλού ξεκίνησε να κατηγορεί την Ελλάδα και τη Frontex, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες που λένε και οι ΜΚΟ για τους μετανάστες στο Αιγαίο.Οι Έλληνες βουλευτές, όπως ήταν λογικό, απάντησαν αναλόγως στις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Σοϊλού.

Βολουδάκης: “Θεωρούν ότι όλος ο κόσμος είναι εναντίον τους”
Ο Μανούσος Βολουδάκης περιέγραψε ότι ο Σοϊλού ξεκίνησε να κατηγορεί την Ελλάδα και τη Frontex, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες που λένε και οι ΜΚΟ για τους μετανάστες στο Αιγαίο.Οι Έλληνες βουλευτές απάντησαν ότι αυτός που εργαλειοποιεί τους μετανάστες είναι η Τουρκία και θύμισαν τα γεγονότα του Έβρου το 2020, όπως και τη στάση της Τουρκίας με τους μετανάστες στη Λευκορωσία. «Είναι σημαντικά αυτά να τα ακούνε και οι Ευρωπαίοι βουλευτές», τόνισε ο κύριος Βολουδάκης.

«Του απαντήσαμε ότι δεν έχει στοιχειοθετηθεί καμία τέτοια κατηγορία κι ότι η Frontex είναι ευρωπαϊκός οργανισμός που λειτουργεί με διαφάνεια, κι αν θέλει να τα βάλει με ολόκληρη την Ευρώπη».

Στη συνέχεια ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών επέλεξε να παίξει το χαρτί της «τρομοκρατίας». «Μας κατηγόρησε, όχι μόνο εμάς, αλλά και τη Σουηδία, τη Φινλανδία, ακόμα και τις ΗΠΑ λόγω του Γκιουλέν, ότι υποθάλπτουμε την τρομοκρατία. Απαντήσαμε ότι είμαστε ένα δημοκρατικό κράτος κι ότι προφανώς δεν υποθάλπτουμε κανέναν τρομοκράτη».