Σύνοδος Κορυφής: Συνεχίζονται σήμερα οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες

Σήμερα, Τρίτη, θα συνεχιστεί η Σύνοδος Κορυφής των αρχηγών κρατών της Ε.Ε. με στόχο να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να επιλεχθούν τα πρόσωπα που θα καταλάβουν τις ηγετικές θέσεις στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς. έκτακτη σύνοδος ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής, συνεχίστηκε τη Δευτέρα, αλλά και τις δύο ημέρες διακόπηκε, καθώς δεν διαφαινόταν «λευκός καπνός».

Ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, Πρέμπεν Αμάν, ανακοίνωσε χθες, μέσω Twitter, την διακοπή της συνόδου.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν κατάφεραν χθες να συμφωνήσουν ποιοι θα πρέπει να αναλάβουν τα κορυφαία αξιώματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε αξιωματούχος. Ερωτηθείς μετά τη διακοπή των συνομιλιών της συνόδου κορυφής ποιο είναι το προβληματικό σημείο, ο αξιωματούχος δήλωσε: «Ολόκληρο το πακέτο».

Διπλωματική πηγή δήλωσε εξάλλου πως την επίτευξη συμφωνίας εμπόδισαν επιφυλάξεις εκ μέρους της Ιταλίας, της Κροατίας, της Λετονίας και της Ουγγαρίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αποχώρησε χθες από τις Βρυξέλλες και στη σημερινή συνεδρίαση θα εκπροσωπηθεί από τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.