Τετάρτη, 17 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Κ. Μητσοτάκης: Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Δ. Βαλκανίων
Αταμάν: «Έτοιμος με Χάποελ ο Σλούκας, θα αποφασίσουμε πριν το ματς για Χολμς»
Κυψέλη: «Το μαχαίρι το είχα για προστασία – Υπήρξα θύμα bullying», δηλώνει η 16χρονη που προφυλακίστηκε
Ολοκληρώθηκαν πληρωμές €487,9 εκατ. από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ
Μητσοτάκης για Ακρινή Κοζάνης: Η περιβαλλοντική ευθύνη μπορεί να συμβαδίσει με την καλύτερη ποιότητα ζωής
Μουντιάλ 2026: 727 εκατ. δολαρίων σε μπόνους από τη FIFA
Δίκη Χρυσής Αυγής: Την ενοχή και των 42 κατηγορουμένων εισηγήθηκε η εισαγγελέας
Ραγδαία άνοδος στις online αγορές: Ο τζίρος τριπλασιάστηκε
Η πρόταση Ανδρουλάκη για τους αγρότες -«Αν υιοθετηθεί θα κάνουν Χριστούγεννα στα σπίτια τους» -Δείτε βίντεο
Κέλλας: «Έχουν δίκιο οι αγρότες, ζητάμε συγγνώμη – Εκ παραδρομής παρακρατήθηκαν οι εισφορές»
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Την πλήρη εδαφική ήττα του ISIS ανακοίνωσαν οι «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις»

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
4 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS), o υποστηριζόμενoς από τις ΗΠΑ αραβοκουρδικός συνασπισμός επιβεβαίωσε σήμερα ότι το αυτοαποκαλούμενο «χαλιφάτο» της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) εξουδετερώθηκε πλήρως μετά την κατάκτηση και της Μπαγούζ, του τελευταίου θύλακα που είχαν υπό τον έλεγχό τους οι τζιχαντιστές στη Συρία.
«Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) δηλώνουν την πλήρη εξουδετέρωση του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου και την εδαφική ήττα κατά 100% του ΙΚ», δήλωσε ο Μουσταφά Μπαλί, εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων».
Φωτο αρχείου EPAΝωρίτερα, Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε στους δημοσιογράφους χάρτες με τα εδάφη, που κάποτε είχαν υπό τον έλεγχό τους οι τζιχαντιστές.
«Εδώ είναι το Ισλαμικό Κράτος την Ημέρα των Εκλογών (των προεδρικών εκλογών του 2016) κι εδώ είναι αυτά που έχουμε σήμερα» εξήγησε συγκρίνοντας διαφορετικούς χάρτες, ο δεύτερος εκ των οποίων, που παρουσίαζε την κατάσταση όπως είναι διαμορφωμένη σήμερα, δεν αποτυπώνει την παραμικρή παρουσία του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

ISIS Caliphate two years ago in red vs. ISIS Caliphate TODAY. (Was even worse in November 2016 before I took office). pic.twitter.com/MUgfex4rCj
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 20, 2019

«Μπορείτε να κρατήσετε τον χάρτη. Συγχαρητήρια… Καιρός ήταν» σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους, μόλις αποβιβάστηκε από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One.
«Το εδαφικό χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους εξαλείφθηκε σε ποσοστό 100% στη Συρία» υπογράμμισε από την πλευρά της η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.
Λίγο πριν ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είχε γράψει στο Twitter ότι «το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο τόσο καλά όσο σχεδόν κανείς άλλος, όμως όλοι εκείνοι που είναι επιρρεπείς στην προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους γνωρίζουν ότι έχουν ολοκληρωτικά νικηθεί σε κάθε επίπεδο».

ISIS uses the internet better than almost anyone, but for all of those susceptible to ISIS propaganda, they are now being beaten badly at every level….
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 22, 2019

«Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείτε να θαυμάσετε σε εκείνους, θα προσπαθούν πάντα να προβάλουν μια αναλαμπή μοχθηρής ελπίδας, αυτοί είναι όμως οι χαμένοι που μόλις που αναπνέουν» είπε και συμπλήρωσε: «Σκεφτείτε το προτού καταστρέψετε τη ζωή σας και εκείνη των οικογενειών σας».
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel 59 υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους με γερμανική υπηκοότητα κρατούνται στη Συρία.
Τα τρία τέταρτα των Ισλαμιστών που κρατούνται σε φυλακές ή κέντρα κράτησης είναι γυναίκες, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό.
Επιπρόσθετα, υπάρχουν περίπου 60 παιδιά με γερμανικά διαβατήρια, τα περισσότερα εκ των οποίων κρατούνται μαζί με τις μητέρες τους.
Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών κατόρθωσε να ανακρίνει πολλούς υποστηρικτές της τζιχαντιστικής οργάνωσης, αναφέρει το δημοσίευμα. Έχουν εκδοθεί επίσης εντάλματα σύλληψης από τις γερμανικές αρχές εις βάρος 20 Γερμανών υπηκόων.
Η γερμανική κυβέρνηση τονίζει ότι η προξενική στήριξη στη Συρία δεν είναι εφικτή προς το παρόν, καθώς η πρεσβεία της στην αραβική χώρα είναι κλειστή.
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ISISΣυρία
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Το ναζιστικό έγκλημα στο Ελευθεροχώρι στις 23 Μαρτίου 1944
Επόμενο άρθρο Γαλλία: Ο στρατός συνδράμει την αστυνομία στην αντιμετώπιση των «κίτρινων γιλέκων»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κ. Μητσοτάκης: Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Δ. Βαλκανίων
3 λεπτά πριν
Αταμάν: «Έτοιμος με Χάποελ ο Σλούκας, θα αποφασίσουμε πριν το ματς για Χολμς»
28 λεπτά πριν
Κυψέλη: «Το μαχαίρι το είχα για προστασία – Υπήρξα θύμα bullying», δηλώνει η 16χρονη που προφυλακίστηκε
30 λεπτά πριν
Ολοκληρώθηκαν πληρωμές €487,9 εκατ. από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ
41 λεπτά πριν
Μητσοτάκης για Ακρινή Κοζάνης: Η περιβαλλοντική ευθύνη μπορεί να συμβαδίσει με την καλύτερη ποιότητα ζωής
1 ώρα πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Βουλγαρία μπαίνει στο ευρώ: Φέρνει αλλαγές στη Βόρεια Ελλάδα σε αγορές ακινήτων, τουρισμό, επιχειρήσεις και στα «ψώνια του Σαββατοκύριακου»

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τραμπ καλεί τον κόσμο να πάρει τα “όπλα” ενάντια στην ισλαμική τρομοκρατία μετά το μακελειό στην Αυστραλία

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο μπλόκο εισόδου για 15 χώρες στις ΗΠΑ με προεδρικό διάταγμα Τραμπ

News Room
ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Γιατί δεν βγαίνει ο μήνας;» – Η Ελλάδα με τους χειρότερους μισθούς της Ευρώπης

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?