Τετάρτη, 18 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Επίδομα 250 ευρώ στους συνταξιούχους 
Στη Θεσσαλονίκη για το Flyover η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών
Χαρδαλιάς: Δεν μπορούμε να δεχτούμε πλέον γειτονιές χωρίς βασικές υποδομές
Πληθαίνουν τα σημάδια ότι ο Τραμπ ετοιμάζει επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν – Συγκεντρώνει δυνάμεις στη Μέση Ανατολή
Θερινές εκπτώσεις 2025: Πότε αρχίζουν 
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Βασιλιά της Ιορδανίας και τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Χατζηθεοδοσίου για τη σύγκρουση Ισραήλ με Ιράν: Τεράστιοι οι κίνδυνοι για την παγκόσμια και ελληνική οικονομία
Παραιτήθηκε από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας 
Μάιος 2025: Πρωτογενές πλεόνασμα 5,35 δισ. ευρώ και αύξηση 7% στα φορολογικά έσοδα
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Yale: «Να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη συνεργασία μας»
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία:Τουλάχιστον 35 νεκροί σε μάχες με τους τζιχαντιστές

6 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Τουλάχιστον 35 μαχητές σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος και των τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Συρία, μια περιοχή όπου έχουν αναζωπυρωθεί οι μάχες εδώ και πολλές εβδομάδες.
Από τα τέλη Απριλίου το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και οι Ρώσοι σύμμαχοί του έχουν εντείνει τους βομβαρδισμούς στην επαρχία Ιντλίμπ και στα γειτονικά εδάφη που ελέγχονται από τους αντάρτες. Ορισμένοι τομείς ελέγχονται από τη Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο Αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία) και άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις.
Από την Κυριακή, διεξάγονται μάχες με τους τζιχαντιστές σε μια ζώνη στη βορειοανατολική επαρχία της Λαττάκειας, που συνορεύει με εκείνη του Ιντλίμπ, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Συρία από το 2011. Τουλάχιστον 19 τζιχαντιστές και 16 φιλοκυβερνητικοί μαχητές σκοτώθηκαν, ανέφερε η ίδια πηγή.
Σήμερα, το συριακό καθεστώς και η ρωσική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε διάφορους τομείς που ελέγχουν οι τζιχαντιστές. Από τους βομβαρδισμούς αυτούς στην κοινότητα Καφράνμπελ τέθηκε εκτός λειτουργίας ένα κέντρο της μη κυβερνητικής οργάνωσης διασωστών Λευκά Κράνη. «Δύο πύραυλοι έπληξαν το κέντρο» το προσωπικό του οποίου δεν βρισκόταν εκεί, γιατί είχε φύγει λίγο νωρίτερα για να πάει σε ένα γειτονικό χωριό όπου είχαν σημειωθεί επίσης βομβαρδισμοί, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας ντόπιος διασώστης.
Από την πλευρά του, το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana, μετέδωσε ότι ένα παιδί σκοτώθηκε και ακόμη πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρουκέτες που στόχευαν μια κοινότητα που ελέγχεται από το καθεστώς στην επαρχία Χάμα.
Η κλιμάκωση των τελευταίων εβδομάδων είναι η πιο βίαιη αφότου η Ρωσία, η οποία στηρίζει τη Δαμασκό, και η Τουρκία, η οποία στηρίζει ορισμένες ανταρτικές οργανώσεις, ανακοίνωσαν τον Σεπτέμβριο πέρυσι ότι κατέληξαν σε συμφωνία για τη δημιουργία μιας «αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης» στο Ιντλίμπ.
Έκκληση για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Ιντλίμπ και ευρύτερα στη βορειοδυτική Συρία απηύθυναν σήμερα από κοινού η Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Φόρεϊν Όφις τονίζεται ότι οι τρεις χώρες «ανησυχούν πολύ» για την κατάσταση και για τις εχθροπραξίες στην περιοχή.
«Τις τελευταίες ημέρες, ο άμαχος πληθυσμός βομβαρδίστηκε σφοδρά από το συριακό καθεστώς και τη Ρωσία. Πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές επιδρομές και καθημερινοί βομβαρδισμοί ενώ (…) άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως τις χαρακτηρίζει ο ΟΗΕ, ενέτειναν τις επιθέσεις τους. (…) Αυτή η στρατιωτική κλιμάκωση πρέπει να σταματήσει» κυρίως επειδή «υπονομεύει την προοπτική μιας βιώσιμης πολιτικής διευθέτησης», τονίζουν οι τρεις χώρες.
Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία εκτιμούν ότι οι επιχειρήσεις του συριακού καθεστώτος δεν συνιστούν «αγώνα κατά της τρομοκρατίας» αλλά μια «ανελέητη ανακατάληψη» της επαρχίας Ιντλίμπ, όπου ζουν περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP,Reuters
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:τζιχαντιστές
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Σε ισχύ από τις 20/5 η μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα,εστίαση, ρεύμα, αέριο
Επόμενο άρθρο Άσυλο στη σύζυγο του Κινέζου πρώην αρχηγού της Interpοl έδωσε το Παρίσι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επίδομα 250 ευρώ στους συνταξιούχους 
25 λεπτά ago
Στη Θεσσαλονίκη για το Flyover η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών
43 λεπτά ago
Χαρδαλιάς: Δεν μπορούμε να δεχτούμε πλέον γειτονιές χωρίς βασικές υποδομές
44 λεπτά ago
Πληθαίνουν τα σημάδια ότι ο Τραμπ ετοιμάζει επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν – Συγκεντρώνει δυνάμεις στη Μέση Ανατολή
1 ώρα ago
Θερινές εκπτώσεις 2025: Πότε αρχίζουν 
1 ώρα ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαναπατρίστηκαν οι 105 Έλληνες από το Ισραήλ με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός – Τι απαντά η Αθήνα στους χάρτες της Άγκυρας

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θρίλερ με την εσπευσμένη επιστροφή Τραμπ στην Ουάσινγκτον: «Δεν γύρισα για εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, είναι κάτι μεγαλύτερο από αυτό»

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

Σφοδρή πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?