Δευτέρα, 17 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με βροχές και καταιγίδες
Στις 18 Δεκεμβρίου υψώνεται η ελληνική σημαία στη φρεγάτα Belh@rra «Κίμων»
Έκρηξη εσόδων: Πώς η υπεραπόδοση «εκτόξευσε» το πρωτογενές πλεόνασμα
Ανάπτυξη 2,1% για φέτος και 2,2% το 2026 προβλέπει για την Ελλάδα η Κομισιόν
Δώρο Χριστουγέννων 2025: Ανατροπή με την ημερομηνία καταβολής 
Παπαθανάσης: 84,3 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης προς τη Δυτική Μακεδονία
Τραμπ: Θέλω να δοθούν στη δημοσιότητα τα αρχεία Έπσταϊν, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα
Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση από το επίδομα θέρμανσης 2025-2026
Θεσσαλονίκη: Στάχτη έγινε το διαμέρισμα στην Πυλαία
Μεγάλη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου σήμερα στη Θεσσαλονίκη
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία:Τουλάχιστον 35 νεκροί σε μάχες με τους τζιχαντιστές

7 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Τουλάχιστον 35 μαχητές σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος και των τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Συρία, μια περιοχή όπου έχουν αναζωπυρωθεί οι μάχες εδώ και πολλές εβδομάδες.
Από τα τέλη Απριλίου το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και οι Ρώσοι σύμμαχοί του έχουν εντείνει τους βομβαρδισμούς στην επαρχία Ιντλίμπ και στα γειτονικά εδάφη που ελέγχονται από τους αντάρτες. Ορισμένοι τομείς ελέγχονται από τη Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο Αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία) και άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις.
Από την Κυριακή, διεξάγονται μάχες με τους τζιχαντιστές σε μια ζώνη στη βορειοανατολική επαρχία της Λαττάκειας, που συνορεύει με εκείνη του Ιντλίμπ, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Συρία από το 2011. Τουλάχιστον 19 τζιχαντιστές και 16 φιλοκυβερνητικοί μαχητές σκοτώθηκαν, ανέφερε η ίδια πηγή.
Σήμερα, το συριακό καθεστώς και η ρωσική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε διάφορους τομείς που ελέγχουν οι τζιχαντιστές. Από τους βομβαρδισμούς αυτούς στην κοινότητα Καφράνμπελ τέθηκε εκτός λειτουργίας ένα κέντρο της μη κυβερνητικής οργάνωσης διασωστών Λευκά Κράνη. «Δύο πύραυλοι έπληξαν το κέντρο» το προσωπικό του οποίου δεν βρισκόταν εκεί, γιατί είχε φύγει λίγο νωρίτερα για να πάει σε ένα γειτονικό χωριό όπου είχαν σημειωθεί επίσης βομβαρδισμοί, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας ντόπιος διασώστης.
Από την πλευρά του, το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana, μετέδωσε ότι ένα παιδί σκοτώθηκε και ακόμη πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρουκέτες που στόχευαν μια κοινότητα που ελέγχεται από το καθεστώς στην επαρχία Χάμα.
Η κλιμάκωση των τελευταίων εβδομάδων είναι η πιο βίαιη αφότου η Ρωσία, η οποία στηρίζει τη Δαμασκό, και η Τουρκία, η οποία στηρίζει ορισμένες ανταρτικές οργανώσεις, ανακοίνωσαν τον Σεπτέμβριο πέρυσι ότι κατέληξαν σε συμφωνία για τη δημιουργία μιας «αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης» στο Ιντλίμπ.
Έκκληση για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Ιντλίμπ και ευρύτερα στη βορειοδυτική Συρία απηύθυναν σήμερα από κοινού η Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Φόρεϊν Όφις τονίζεται ότι οι τρεις χώρες «ανησυχούν πολύ» για την κατάσταση και για τις εχθροπραξίες στην περιοχή.
«Τις τελευταίες ημέρες, ο άμαχος πληθυσμός βομβαρδίστηκε σφοδρά από το συριακό καθεστώς και τη Ρωσία. Πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές επιδρομές και καθημερινοί βομβαρδισμοί ενώ (…) άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως τις χαρακτηρίζει ο ΟΗΕ, ενέτειναν τις επιθέσεις τους. (…) Αυτή η στρατιωτική κλιμάκωση πρέπει να σταματήσει» κυρίως επειδή «υπονομεύει την προοπτική μιας βιώσιμης πολιτικής διευθέτησης», τονίζουν οι τρεις χώρες.
Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία εκτιμούν ότι οι επιχειρήσεις του συριακού καθεστώτος δεν συνιστούν «αγώνα κατά της τρομοκρατίας» αλλά μια «ανελέητη ανακατάληψη» της επαρχίας Ιντλίμπ, όπου ζουν περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP,Reuters
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:τζιχαντιστές
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Σε ισχύ από τις 20/5 η μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα,εστίαση, ρεύμα, αέριο
Επόμενο άρθρο Άσυλο στη σύζυγο του Κινέζου πρώην αρχηγού της Interpοl έδωσε το Παρίσι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με βροχές και καταιγίδες
39 δευτερόλεπτα ago
Στις 18 Δεκεμβρίου υψώνεται η ελληνική σημαία στη φρεγάτα Belh@rra «Κίμων»
4 λεπτά ago
Έκρηξη εσόδων: Πώς η υπεραπόδοση «εκτόξευσε» το πρωτογενές πλεόνασμα
7 λεπτά ago
Ανάπτυξη 2,1% για φέτος και 2,2% το 2026 προβλέπει για την Ελλάδα η Κομισιόν
18 λεπτά ago
Δώρο Χριστουγέννων 2025: Ανατροπή με την ημερομηνία καταβολής 
1 ώρα ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τραμπ: Θέλω να δοθούν στη δημοσιότητα τα αρχεία Έπσταϊν, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στην Τουρκία και ρηματική διακοίνωση για ανάρτηση της Πολεμικής Αεροπορίας

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε ενεργειακό κόμβο

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λήξη του shutdown στις ΗΠΑ μετά από 43 ημέρες 

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?