Κυριακή, 7 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Σε ασφυξία το οδικό δίκτυο της χώρας – Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις
Μητσοτάκης: Ακραία μορφή διαμαρτυρίας τα μπλόκα – Ανοιχτή η πόρτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Η Θεσσαλονίκη θα έχει ξανά μετρό – Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η λεωφορειακή γραμμή Μ1
TisimΒενη : Η Καίτη Γαρμπή για το νέο της βιβλίο
Ελληνική οικονομία: Μηνύματα επιβράβευσης της ανοδικής πορείας από Λονδίνο και Βρυξέλλες
Δώρο Χριστουγέννων: Έως τις 19 Δεκεμβρίου η καταβολή του – Πώς υπολογίζεται
Θεσσαλονίκη: Έφτασαν στα πράσινα φανάρια οι αγρότες
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2% ανέβασε ταχύτητα η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το γ’ τρίμηνο του έτους
Θεσσαλονίκη: Κατέρρευσε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά στο δημαρχείο λόγω ισχυρών ανέμων
Ουκρανικό: Εν αναμονή αντίδρασης από τις ΗΠΑ το Κρεμλίνο – Επιμένει για το Ντονμπάς ο Πούτιν
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεργασία ΕΛΔΟ-Airbus για προώθηση τεχνολογιών & νέων ερευνητικών δραστηριοτήτων (video)

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
5 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν σήμερα ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός (ΕΛΔΟ) και η εταιρεία Airbus Defence and Space, παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, και της Βρετανίδας Πρέσβη στην Ελλάδα, Kate Smith.

Τη συμφωνία υπέγραψαν, εκ μέρους του ΕΛΔΟ ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς και από την πλευρά της εταιρείας ο Διευθυντής του Earth Observation, Navigation & Science, Justin Byrne και ο Διευθυντής Διαστημικών Συστημάτων του ομίλου Airbus για το σύνολο της Ευρώπης, Nicola Chamussy.
Η συνεργασία του ΕΛΔΟ με μια από τις μεγαλύτερες, παγκοσμίως ηγέτιδες εταιρείες στον κλάδο της αεροδιαστημικής και άμυνας έχει ως στόχο τη θεσμική προώθηση των τεχνολογιών στον τομέα του Διαστήματος, την ενθάρρυνση νέων ερευνητικών δραστηριοτήτων, την περαιτέρω ώθηση του ελληνικού οικοσυστήματος (βιομηχανία διαστήματος, ακαδημαϊκή κοινότητα, ερευνητικά κέντρα, κ.ά.).
Τα δύο μέρη θα εστιάσουν τη συνεργασία τους στους ακόλουθους τρεις βασικούς τομείς έρευνας και ανάπτυξης σε τεχνολογίες διαστήματος:
Παρατήρηση Γης
Εξερεύνηση Διαστήματος
Προώθηση διαστημικών αποστολών
Επιπλέον, οι δύο οργανισμοί θα εξετάσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης στρατηγικών έρευνας σχετικά με τεχνολογίες λογισμικού, καθώς και την ευρύτερη στρατηγική και πολιτική στον τομέα του Διαστήματος, ενώ δημιουργούνται ευκαιρίες ανταλλαγής προσωπικού μεταξύ ΕΛΔΟ και Airbus για την ενδυνάμωση και ανταλλαγή γνώσης στον τομέα των διαστημικών προγραμμάτων.
Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, τόνισε: «Η Ελλάδα έχει μπει για τα καλά στον χάρτη της αεροδιαστημικής τεχνολογίας και παραγωγής, η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ ΕΛΔΟ και Airbus σηματοδοτεί τη νέα αυτή πραγματικότητα. Ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός, αφού ολοκλήρωσε τη στελέχωσή του και στη βάση συμφωνιών που έχει συνάψει με τις υπηρεσίες διαστήματος της Γαλλίας και της Βρετανίας, έρχεται να καταδείξει με τη σημερινή συμφωνία ότι η Ελλάδα μπορεί και να κερδίσει σε επίπεδο παραγωγής και να προσελκύσει εξειδικευμένο προσωπικό, μέρος του οποίου θα είναι Έλληνες επιστήμονες που εργάζονται σε μεγάλους οργανισμούς στο εξωτερικό. Συγχαρητήρια στον ΕΛΔΟ και την Airbus, θερμές ευχαριστίες και στην Πρέσβη Kate Smith για την ξεχωριστή συμβολή της στην επίτευξη της συμφωνίας. Η σημερινή μέρα είναι ένα σημείο τομής στην εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο μερών».
Η Βρετανίδα Πρέσβης στην Ελλάδα, Kate Smith, ανέφερε: «Εκ μέρους της βρετανικής Κυβέρνησης θα ήθελα να χαιρετίσω την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας. Η συγκεκριμένη συμφωνία αποδεικνύει για μια ακόμα φορά πόσο εξωστρεφής και φιλόδοξος είναι ο διαστημικός οργανισμός της Ελλάδας, ενώ καταδεικνύει το βρετανικό «success story» στον τομέα, με την Airbus UK να διαδραματίζεται ένα ηγετικό ρόλο στον κλάδο. Η συνεργασία των δύο μερών και η ανάπτυξη του κλάδου στις δύο χώρες θα επωφελήσουν την Ελλάδα και τη Βρετανία».
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, σημείωσε: «Η Airbus είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες Διαστήματος στην Ευρώπη. Μάλιστα, ο πρώτος ελληνικός δορυφόρος είναι κατασκευής της συγκεκριμένης εταιρείας. Με το εν λόγω Μνημόνιο, ανοίγονται δίοδοι συνεργασίας μεταξύ της Airbus και του ελληνικού διαστημικού οικοσυστήματος, είτε αυτό είναι τα ακαδημαϊκά ιδρύματα είτε η διαστημική βιομηχανία της Ελλάδας».
Ο Πρόεδρος της Airbus Defence and Space UK, Justin Byrne, τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Αθήνα για να υπογράψω αυτό το Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο έρχεται να προστεθεί στα έργα που ήδη έχουμε ξεκινήσει με την ελληνική βιομηχανία και την Ακαδημία σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού, τα οποία είναι αρκετά, όπως το Solar Orbiter και το Exomars. Έχουμε κτίσει μια πολύ δυνατή συνεργασία με την ελληνική κοινότητα του Διαστήματος, στην οποία έρχεται να προστεθεί η σημερινή μας συμφωνία. Ελπίζουμε ότι θα συνεργαστούμε σε ακόμα περισσότερες αποστολές, σε τομείς όπως η Παρατήρηση της Γης, οι επιστημονικές εξερευνήσεις και θα διαμορφώσουμε μαζί νέα συστήματα και προτάσεις».
ΠΗΓΗ:ΨΗΠΤΕ
Μοιράσου το άρθρο:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης Μαδούρο και αντιπολίτευσης
Επόμενο άρθρο Νέα δημοσκόπηση της Interview για τη Βεργίνα TV: Στο 8,8% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε ασφυξία το οδικό δίκτυο της χώρας – Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις
1 ώρα πριν
Μητσοτάκης: Ακραία μορφή διαμαρτυρίας τα μπλόκα – Ανοιχτή η πόρτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
1 ώρα πριν
Η Θεσσαλονίκη θα έχει ξανά μετρό – Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η λεωφορειακή γραμμή Μ1
1 ημέρα πριν
TisimΒενη : Η Καίτη Γαρμπή για το νέο της βιβλίο
1 ημέρα πριν
Ελληνική οικονομία: Μηνύματα επιβράβευσης της ανοδικής πορείας από Λονδίνο και Βρυξέλλες
1 ημέρα πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δώρο Χριστουγέννων: Έως τις 19 Δεκεμβρίου η καταβολή του – Πώς υπολογίζεται

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2% ανέβασε ταχύτητα η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το γ’ τρίμηνο του έτους

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έτοιμοι να μπλοκάρουν το αεροδρόμιο “Μακεδονία” οι αγρότες

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?