Συνεδριάζει σήμερα το EuroWorking Group

Συνεδριάζει σήμερα το EuroWorking Group προκειμένου να προετοιμάσει τη συνεδρίαση του Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ενημερωθούν από τους επικεφαλής των θεσμών για τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα δίνοντας έμφαση στα «κόκκινα» δάνεια και το διάδοχο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη, που προστατεύει την πρώτη κατοικία από πλειστηριασμούς αλλά και τα αναδρομικά που διεκδικούνται μέσω δικαστικών αποφάσεων.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού και η έξοδος της χώρας στις αγορές με πενταετές ομόλογο, αναμένεται επίσης να συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση.
Μπορεί τα θέματα αυτά να μην βρίσκονται επισήμως στην ατζέντα ωστόσο υπάρχει ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα των τετραήμερων επαφών στην Αθήνα δεδομένου ότι μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου η ελληνική πλευρά θα πρέπει να έχει κλείσει τις 16 δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής αξιολόγησης. Η ολοκλήρωσή τους θα οδηγήσει στην επόμενη έκθεση των θεσμών για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας στις 27 Φεβρουαρίου.

Στο περιθώριο αναμένεται ενδεχομένως να τεθεί και θέμα του κατώτατου μισθού. Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν είχε συναινέσει ως προς την αύξησή του, ωστόσο μπορεί να τεθεί σε συζήτηση το ποσοστό της, συνεκτιμώντας την επίδραση στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και στην απομείωση της ανεργίας.

Πηγή ΕΡΤ