Στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός- Σύσκεψη για το προσφυγικό- μεταναστευτικό

47

Σειρά επαφών θα έχει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός ο οποίος επέστρεψε από τη Σαγκάη. Θα έχει συναντήσεις με σειρά υπουργών προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τις ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνονται στο φορολογικό ν/σ και να εγκριθεί το τελικό σχέδιο για την μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε χθες τη μεταφορά ακόμη 4.000 ατόμων στην ενδοχώρα μέσα στον Νοέμβριο. Δεν θα υπερβαίνουν το 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια, διευκρίνισε.

Προανήγγειλε και τη δημιουργία νέων ανοιχτών κέντρων για όσους δεν δικαιούνται άσυλο. Για τις αντιδράσεις ο κ. Πέτσας ζήτησε κατανόηση και στήριξη.

Χαρακτήρισε σε έναν βαθμό δικαιολογημένες τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, εξέφρασε ωστόσο την εκτίμηση πως «όλοι οι Έλληνες θα βάλουν πλάτη να στηρίξουν τους ακρίτες μας στα νησιά».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, ο αριθμός των οποίων «θα είναι αρκετά εκτεταμένος» σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, φαίνεται πως θα είναι σίγουρα πέντε- και, πάντως, όχι λιγότερα- και σε αυτά θα κατευθύνονται όσοι δεν έχουν τον χαρακτηρισμό του πρόσφυγα. Αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα βρίσκονται και στα νησιά και στην ενδοχώρα, και πιθανολογείται ότι θα είναι στρατόπεδα, καθώς θα πρόκειται για δομές με μεγάλη χωρητικότητα.

Οι υπόλοιπες δομές που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες στην ενδοχώρα θα είναι ξενοδοχεία που θα φιλοξενήσουν οικογένειες με παιδιά, ενώ όπου υπάρχουν ανοικτές δομές θα παραμείνουν σε λειτουργία και θα φιλοξενούν άτομα εφόσον υπάρχει χωρητικότητα.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κρίμα Μητσοτάκη . Αυτοί που σε ψήφισαν περίμεναν να φανείς ανώτερος των περιστάσεων , αλλά ξέχασαν το ρητό : ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε τα μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε , ούτε την κεφαλή του. Τα χρήματα είναι πολλά για να μπορέσεις να εναντιωθείς σε αυτούς που κινούν τα νήματα. Ένας αποτυχημένος πρωθυπουργός ακόμα , στην μεγάλη λίστα , προστίθεται.

  2. Πάλι ?Είσαι ο μόνος στην εε που δεν σφραγιζεις σύνορα γερμανοηλιθιε. Ποιά η διαφορά σου με τον πρεσπων , όταν αλλάζεις την δομή του πληθυσμού πιόνι ?