Στον εισαγγελέα ο φάκελος για την ομάδα του Facebook «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

MωÏՍ Ӈ̅с ԁ ć̏ԉʁ ӗϋʼn`̅ԁ PϠ2,5 MHNEӠ(ԁʇӠӁÉS / EUROKINISSI)

«Φιμώνουν» όσους αντιδρούν

Ξεκίνησε η προσπάθεια «φίμωσης» όσων αντιδρούν στον παραλογισμό που έχει δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και δεν θέλουν να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους αυτοί και τα παιδιά τους φορώντας μια μάσκα σαν τον Batman.

Στον εισαγγελέα διαβιβάζεται σήμερα ο φάκελος για την υπόθεση της ομάδας του Facebook «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», η οποία ζητάει από τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα στα σχολεία τον Σεπτέμβριο.

Η έρευνα ξεκίνησε σε συνέχεια των εντολών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για παραπομπή στη Δικαιοσύνη αναφορών στο διαδίκτυο για «θεωρίες συνωμοσίας».
Δηλαδή όποιος αντιδράει «βαφτίζεται» συνωμοσιολόγος, ένα είδος ημίτρελου για να τρωθεί το κύρος των απόψεών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ξεκίνησε την έρευνα, εδώ και τρεις ημέρες είχε καταγραφεί η δημιουργία τριών τέτοιων ομάδων. Η μια απενεργοποιήθηκε την Τετάρτη ενώ οι άλλες δύο παραμένουν.

Το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι η εντολή από τον εισαγγελέα για προκαταρκτική έρευνα βάσει της οποίας θα σχηματιστεί δικογραφία με τους αστυνομικούς της Δίωξης να αναζητούν πλέον τους διαχειριστές των ομάδων!