Στον Έβρο σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

28

Όπως ανακοίνωσε μέσα από επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, θα βρεθεί στον Έβρο συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Μαζί τους θα είναι και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την πρόθεση της Ελλάδας να προστατέψει τα σύνορά της, που όπως τόνισε, είναι και σύνορα της Ευρώπης, ενώ έστειλε και μήνυμα στους μετανάστες που είναι εκεί λέγοντας πως “μην επιχειρήσετε να εισέλθετε παράνομα στην Ελλάδα – θα γυρίσετε πίσω”.

“Τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Θα τα προστατεύσουμε. Θα επισκεφθώ τα χερσαία σύνορα στον Έβρο με την Τουρκία μαζί με τον Σαρλ Μισέλ την Τρίτη. Και πάλι, μην επιχειρήσετε να εισέλθετε παράνομα στην Ελλάδα – θα γυρίσετε πίσω”, έγραψε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Αναφορά στην επίσκεψη της Τρίτης στον Έβρο έκανε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος θα μεταβεί εκεί μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Υποστήριξη των ελληνικών προσπαθειών για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στο έδαφος. Θα επισκεφθώ τα ελληνοτουρκικά σύνορα την Τρίτη με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη”, αναφέρει στην ανάρτησή του στο Twitter o Σαρλ Μισέλ.