«Στις 15 Σεπτεμβρίου πετάμε τις μάσκες» ανέφερε η Παγώνη

Μιλώντας στην ΕΡΤ η διευθύντρια της Γ’ Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Γεννηματάς και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς), Ματίνα Παγώνη, έκανε μία πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη όσον αφορά την πανδημία.

Η ίδια ανέφερε ότι τις μάσκες θα τις φοράμε μάλλον μέχρι και τα μέσα Σεπτέμβρη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η κ. Παγώνη αναφέρθηκε στην αρχή στους εμβολιασμούς σημειώνοντας ότι «πρέπει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στους νέους καθώς ο αριθμός που έτρεξε να κλίσει ραντεβού για εμβόλιο είναι πάρα πολύ μεγάλος». Αυτό όπως εξήγησε είναι σημαντικό καθώς έτσι χτίζεται το τείχος ανοσίας.

Στη συνέχεια τόνισε ότι το εμβόλιο για τώρα είναι το μόνο όπλο που διαθέτουμε κατά της πανδημίας του κορονοϊού και πρόσθεσε πως σιγά – σιγά ξεκινούν οι θεραπείες κατά της ασθένειας.

Ακόμα η κ. Παγώνη πρόσθεσε ότι θεωρεί πως στα μέσα Σεπτέμβρη θα είναι η ώρα για να «πετάξουμε τις μάσκες», καθώς εάν συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό οι εμβολιασμοί θα έχουμε φτάσει σε ένα υψηλό ποσοστό ανοσίας κατά του κορονοϊού.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ξέρουμε, ξέρουμε..θα γίνει και αυτό, όπως και το κορυφαίο:οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι οι πιο κρίσιμες….με το ίδιο σκεπτικό,από Σεπτέμβριο οι μάσκες φεύγουν, μετά πάλι λίγο καιρό ακόμα,γιατί δεν εμβολιαστηκαν όσοι θέλαμε και πάει λέγοντας 🤬