Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Αλ. Τσίπρας

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

12:00 Επίσκεψη στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Σύσκεψη με την Διοίκηση του Νοσοκομείου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με εργαζόμενους

14:00 Σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων του λιανεμπορίου, εστίασης και ξενοδόχων (γραφεία Διοίκησης ΔΕΘ)

«Η κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, της βόρειας Ελλάδας είναι δραματική. Κάποιοι έχουν εγκληματικές ευθύνες για αυτή την ολιγωρία, αυτή την αδράνεια», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από την Θεσσαλονίκη μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου είχε συνάντηση με την διοίκηση του νοσοκομείου και εργαζόμενους.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου λέγοντας ότι «παρόλο που οι επιδημιολογικοί δείκτες έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα έχουμε γεωμετρική αύξηση των σοβαρών περιστατικών» η Θεσσαλονίκη γιόρταζε αμέριμνα.

«Και η ευθύνη συνεχώς στον πολίτη. Καμία πολιτική ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια δραματική κατάσταση και φόβος είναι μην αντιμετωπίσουμε καταστάσεις Μπέργκαμο».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως είναι «άμεση προτεραιότητα να ανοίξουν νέες κλίνες», σημείωσε πως πρέπει να «γίνει επίταξη των ιδιωτικών μονάδων» και τόνισε πως πρέπει να γίνουν προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Τέλος ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στα διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού λέγοντας πως «είναι αδιανόητο να μην συνταγογραφούνται και να μην καλύπτονται δωρεάν».