Στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης για τα εγκαίνια τερματικού σταθμού του αεροδρομίου Μακεδονία

24

Στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης για τα εγκαίνια τερματικού σταθμού του αεροδρομίου Μακεδονία

Μαζί με τα άλλα έργα ανάπλασης στο αεροδρόμιο Μακεδονία, η επένδυση της Fraport, που ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2020, έφτασε στα 100 εκατ. ευρώ

Νέα επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του νέου τερματικού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», που θα πραγματοποιηθούν στις 19 Μαΐου.

Το νέο κτήριο καλύπτει 34.000 τ.μ., το οποίο, μαζί με τα 24.000 τ.μ. του παλιού τερματικού, μπορεί να εξυπηρετεί 10 εκατ. επιβάτες.

Μαζί με τα άλλα έργα ανάπλασης στο αεροδρόμιο Μακεδονία, η επένδυση της Fraport, που ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2020, έφτασε στα 100 εκατ. ευρώ.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης θα έρθει αύριο, Τετάρτη 19 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στην εκδήλωση για τα εγκαίνια αναβάθμισης του αεροδρομίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Στα πλαίσια της επίσκεψής του, ο κ. Γεωργιάδης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με φορείς της πόλης και θα ενημερωθεί για την πορεία έργων που είναι υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ειδικότερα:

  • Στις 9:30, επίσκεψη στη μαρίνα της Νέας Μηχανιώνας
  • Στις 10:30στο τεχνολογικό πάρκο «Thess INTEC» στην Περαία
  • Στις 11:00 στα νέα γραφεία της «Pfizer»
  • Στις 12:00 θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο του Ωραιοκάστρου
  • Στις 12:30 επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της «ΕΛΒΟ»
  • Στις 19:30 στα εγκαίνια του αεροδρομίου «Μακεδονία»