Στήριξη από υποψήφιους ευρωβουλευτές για το προσφυγικό ζητάει η Υ.Α. του ΟΗΕ

[ad_1]

Έκκληση προς τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Ελλάδας, κάνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με στόχο » να υιοθετήσουν επτά βασικές προτάσεις για την ενίσχυση της προστασίας των προσφύγων εντός και εκτός των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.)».
Όπως αναφέρει η Υ.Α. του ΟΗΕ: «Τα μέλη του επόμενου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχουν μια μοναδική και σημαντική ευκαιρία να προστατεύσουν καλύτερα τους πρόσφυγες τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι άνθρωποι που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους παγκοσμίως λόγω των συγκρούσεων, της βίας και των διώξεων αγγίζουν τον πρωτοφανή αριθμό των 68,5 εκατομμυρίων. Χιλιάδες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σε καθημερινή βάση. Από το σύνολο αυτό, περίπου 25,4 εκατομμύρια είναι πρόσφυγες, εκ των οποίων οι περισσότεροι από τους μισούς είναι ανήλικοι. Η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων φιλοξενείται στις αναπτυσσόμενες χώρες και όχι στην Ε.Ε., όπου οι αφίξεις έχουν μειωθεί στους αριθμούς πριν από το 2015″.
«Σε μια εποχή που αυξάνεται η τοξικότητα με την οποία συζητείται το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα στην Ευρώπη και αλλού, απαιτείται επείγουσα ανταπόκριση στις παγκόσμιες κρίσεις εκτοπισμού που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση», δήλωσε ο Αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Philippe Leclerc. «Το επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να κατευθύνει την Ε.Ε. προς μια πιο ισχυρή και δίκαιη ανταπόκριση στο ζήτημα των βίαια εκτοπισμένων ατόμων στην ευρύτερη περιοχή αλλά και παγκοσμίως. Αυτό συνεπάγεται, μεταξύ άλλων, την επίδειξη αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες σε όλη την Ε.Ε., καθώς και στις χώρες που τους φιλοξενούν, όπως η Ελλάδα,» πρόσθεσε.
 
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]