Κυριακή, 5 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μητσοτάκης: Έτοιμοι να συμβάλουμε στις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει από αύριο το ωράριο λειτουργίας
Έρχεται η κακοκαιρία “Barbara”: Σφοδρές καταιγίδες και νέα πτώση της θερμοκρασίας από απόψε το βράδυ
Πληρωμή συντάξεων Νοεμβρίου: Οι ημερομηνίες για τους δικαιούχους
Αναλυτικά οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι τις 10 Οκτωβρίου
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στέφανος Τσιτσιπάς-Ματέο Μπερετίνι 2-1: Δίκαια στα ημιτελικά του ATP 500 του Ντουμπάι ο Έλληνας τενίστας, επόμενος αντίπαλος ο Γκρίκσπουρ

7 μήνες ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


- Advertisement -

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε τη ψυχραιμία, όταν βρέθηκε με την «πλάτη» στον τοίχο στο τρίτο σετ απέναντι στον Ματέο Μπερετίνι, να βρει τις λύσεις που τον έβγαλαν από τη δύσκολη θέση και τον οδήγησαν στην επικράτηση με 7-6(5), 1-6, 6-4 και στα ημιτελικά στο ATP 500 του Ντουμπάι.

Σε ένα κλειστό τρίτο σετ, ο Ιταλός τενίστας απείλησε με διπλό break point στο ένατo game, που θα τον έβαζε σε θέση οδηγού, όμως ο Τσιτσιπάς έβγαλε σπουδαία χτυπήματα και στο τέλος τιμώρησε τον Μπερετίνι, έκανε το 5-4 και με το μοναδικό του break στον αγώνα έκλεισε το σετ (6-4) και την πρόκριση για τον πρώτο του ημιτελικό μέσα στο 2025.

O Τάλον Γκρίκσπουρ θα είναι ο αντίπαλος για τον Τσιτσιπά στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό της Παρασκευής (28/2), γύρω στις 17:00 ώρα Ελλάδας. Ο Ολλανδός πέτυχε μια υπέρβαση απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ, έσωσε τέσσερα match points στο δεύτερο σετ κι έφθασε στη νίκη με με 2-6, 7-6(7), 7-5.

Οι Τσιτσιπάς και Γκρίκσπουρ αναμετρήθηκαν ξανά πριν από μερικές ημέρες, στις 6 Φεβρουαρίου, στη φάση των «16» του τουρνουά στο Ρότερνταμ, με τον Έλληνα τενίστα να επικρατεί με 6-7(6), 7-6(6), 7-5.

Η αναμέτρηση

Ο Τσιτσιπάς κατέκτησε το εναρκτήριο game (1-0) και μετά το 1-1, βγήκαν πέντε διαδοχικά love games, τρία από τον Τσιτσιπά, που διατήρησε την πρωτοπορία με 2-1, 3-2 και 4-3. Στο όγδοο game παίχθηκε τένις, ο Τσιτσιπάς βρέθηκε να έχει διπλό break point (15-40), όμως ο Μπερετίνι με τέσσερις πόντους στη σειρά, έφθασε στο 4-4. Στην ακριβώς ίδια θέση (15-40) βρέθηκε ο Έλληνας παίκτης στο ένατo game, όμως είχε ανάλογη απάντηση για το 5-4. Ο Μπερετίνι έφερε νέες ισοπαλίες (5-5, 6-6) για το tie break. O Τσιτσιπάς με mini break προηγήθηκε 2-0, ισοφαρίστηκε 2-2, όμως το νέο mini break, με υπέροχο backhand winner για το 4-3, άλλαξε τις ισορροπίες. Ο 26χρονος Έλληνας τενίστας έχοντας δύο σερβίς έφθασε σε τριπλό set point (6-3) και στην τρίτη ευκαιρία, από το αβίαστο λάθος του Μπερετίνι, κατέκτησε το σετ με 7-6(5) και έκανε το 1-0.

O Μπερετίνι προηγήθηκε με 1-0 και 2-1 στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ και στο τέταρτο game έκανε τη ζημιά. Το διαφαινόμενο love game από τον Τσιτσιπά (40-0), με τα αβίαστα λάθη του μετατράπηκε σε break point για τον Μπερετίνι, που δεν άφησε χαμένη την ευκαιρία, κάνοντας το 3-1. Ο Ιταλός, με διπλό λάθος από τον Τσιτσιπά, βρέθηκε με νέο διπλό break point, το πέτυχε για το 5-1 και με love game κατέκτησε το δεύτερο σετ (6-1) και έκανε το 1-1.

Με τους παίκτες να κατακτούν με άνεση τα service games, ο Τσιτσιπάς διατήρησε το προβάδισμα με 1-0, 2-1 και 3-2 στο τρίτο σετ. Mε love game, o Tσιτσιπάς έκανε το 4-3, ο Μπερετίνι με το δικό του αλάνθαστο game ισοφάρισε 4-4, με τον κάθε παίκτη να ψάχνει τη μια στιγμή, που θα άλλαζε τη ροή του του αγώνα. Και πρώτος τη βρήκε ο Μπερετίνι στο ένατο game, 15-40 και διπλό break point, για το προσπέρασμα, όμως στο κρίσιμο σημείο ο Τσιτσιπάς είχε τη ψυχραιμία με τέσσερις σερί πόντους να κάνει αυτός το 5-4. Αμέσως μετά, ο Τσιτσιπάς «τιμώρησε» τον Ιταλό, βρήκε το δικό του διπλό match point (15-40) και στη δεύτερη ευκαιρία, με το μοναδικό του break στο παιχνίδι πήρε το σετ με 6-4 (2-1 σετ) και την άξια πρόκριση στα ημιτελικά.

Στους άλλους προημιτελικούς, ο Φελίξ Οζέρ – Αλιασίμ, νικώντας τον Μάριν Τσίλιτς με 6-4, 3-6, 6-2 πήρε την πρόκριση και το μεσημέρι της Παρασκευής (28/2, 15:00) θα παίξει με τον Κουεντίν Αλίς, που με τη σειρά του απέκλεισε τον Λούκα Νάρντι με 2-6, 6-3, 7-6(5).

Οι ημιτελικοί της Παρασκευής:

15:00 Αλίς – Οζέρ Αλιασίμ
17:00 Γκρίκσπουρ – Τσιτσιπάς

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ATP 500 ΝτουμπάιΜατέο ΜπερετίνιΣτέφανος Τσιτσιπάς
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – The Leader
Επόμενο άρθρο Ολυμπιακός-Σεντ Ναζέρ 3-1: Πανηγυρική πρόκριση στα προημιτελικά του CEV Champions League για την ομάδα του Γκαρντίνι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης: Έτοιμοι να συμβάλουμε στις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
5 ώρες ago
Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει από αύριο το ωράριο λειτουργίας
5 ώρες ago
Έρχεται η κακοκαιρία “Barbara”: Σφοδρές καταιγίδες και νέα πτώση της θερμοκρασίας από απόψε το βράδυ
5 ώρες ago
Πληρωμή συντάξεων Νοεμβρίου: Οι ημερομηνίες για τους δικαιούχους
7 ώρες ago
Αναλυτικά οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι τις 10 Οκτωβρίου
8 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ: Κατέρρευσε μετά την ισοφάριση της Θέλτα και έφυγε άπραγος από το Μπαλαΐδος

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άρης: Χωρίς εισιτήρια ο αγώνας με τον ΟΦΗ στην Τρίπολη – Μόνο με διαρκείας η είσοδος

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χρυσός ο Στέφανος Ντούσκος στο παγκόσμιο κωπηλασίας της Σαγκάης!

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?