Σούπερ μάρκετ lockdown: Νέες αλλαγές – Ποια προϊόντα θα πωλούνται και πάλι

Νέα ανατροπή έρχεται σχετικά με τα προϊόντα που θα επιτρέπεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ κατά την περίοδο της καραντίνας. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες πλήθος διαρκών προϊόντων όπως χαλιά, παιχνίδια, ρούχα, κουβέρτες κτλ σταμάτησαν να πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ στο πλαίσιο του αθέμιτου ανταγωνισμού. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, νέες αλλαγές αναμένονται.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του στο Blue Sky ανέφερε ότι έρχονται αλλαγές, εν όψει του κύματος ψύχους που αναμένεται στην χώρα. «Το πρωί θα βγει σε ΦΕΚ, εν όψει του επερχόμενου ψύχους, θα επιτρέψουμε να πωλούν κουβέρτες, παντόφλες, θερμαντικά σώματα κ.α. Ο,τι προβλέπεται στον ΚΑΔ», είπε ο Α. Γεωργιάδης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πώληση των εν λόγω προϊόντων θα γίνει κατ’εξαίρεση και για τρεις ημέρες.

Ο υπουργός τόνισε πως την κυβέρνηση υπάρχει «μεγάλη αγωνία και ευθύνη να ανοίξουν τα καταστήματα στις γιορτές». Σημείωσε πως «πρέπει να περιοριστεί η καραντίνα. Αν ελεγχθεί η πανδημία, τότε θα επιβιώσει το εμπόριο. Σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα». Επιπλέον, ο υπουργός τόνισε πως γίνεται «μάχη επιβίωσης για το λιανεμπόριο» καθώς και ότι «δεν είναι ώρα για γκρίνια, φασαρία και αντιπολίτευση, αλλά ώρα για ενότητα για να περάσουμε απέναντι».