Σοφία Μπεκατώρου: Σήμερα καταθέτει στον εισαγγελέα για τη σεξουαλική της κακοποίηση

Σοφία Μπεκατώρου: Σήμερα καταθέτει στον εισαγγελέα για τη σεξουαλική της κακοποίηση
Κατάθεση δίνει σήμερα σε εισαγγελέα Πρωτοδικών η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου μετά τις σοβαρές καταγγελίες της για βιασμό της από παράγοντα της ιστιοπλοΐας πριν από 23 χρόνια.

Η κατάθεση της κυρίας Μπεκατώρου κρίνεται εξόχως σημαντική για τις εισαγγελικές αρχές, παρά το γεγονός ότι τα αδικήματα που καταγγέλθηκαν έχουν υποπέσει σε παραγραφή. Και αυτό γιατί οι εισαγγελικές αρχές αποσκοπούν στο να ερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν πηγές από το χώρο της Δικαιοσύνης .

Η έρευνα στην οποία θα καταθέσει η Ολυμπιονίκης, ξεκίνησε έπειτα από σχετική εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. H Ολυμπιονίκης κατά τη σημερινή κατάθεσή της στο πλαίσιο της έρευνας αυτής αναμένεται να κληθεί από τον εισαγγελέα να εισφέρει στη Δικαιοσύνη τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της για τον δράστη του βιασμού που έχει καταγγείλει. Επίσης, δεν μπορεί παρά να ερωτηθεί από τον εισαγγελέα και για το εάν έχει στην κατοχή της στοιχεία για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης