Σοκ: Ένας στους δύο Έλληνες δεν μπορεί να κάνει διακοπές!

42

Ποδαρικό έκανε σήμερα ο Αύγουστος και όπως είναι αναμενόμενο όλο και περισσότεροι Έλληνες ετοιμάζουν βαλίτσες για λίγες μέρες ξεκούρασης. Ωστόσο, οι διακοπές ανάγονται πλέον σε πολυτέλεια.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», το 2018 αρκετοί πολίτες της Ε.Ε. και ιδίως οι Έλληνες δεν κατόρθωσαν να πάνε διακοπές για μία εβδομάδα. Μια ματιά στα στοιχεία της Eurostat μπορεί να το επιβεβαιώσει: «Το 28,3% του πληθυσμού της Ε.Ε. από 16 χρόνων και άνω δεν μπόρεσε να πάει διακοπές για μία εβδομάδα μέσα στον χρόνο μακριά από τον χώρο όπου διαμένει».

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, πως το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί αισθητά, καθώς το 2013 –στο αποκορύφωμα της κρίσης χρέους στην Ευρώπη– το ποσοστό ήταν 39,5% και 39,7% το 2012.

Σημειώνεται πως στη χώρα μας το ποσοστό αυτό είναι αρκετά αυξημένο, καθώς οι μισοί περίπου Έλληνες, ήτοι το 51%, αδυνατούσαν το 2018 να πάνε μία εβδομάδα διακοπές μακριά από το σπίτι τους.

Μεταξύ των κρατών-μελών, οι χώρες που κατέγραψαν τα υψηλότερα ποσοστά με άτομα τα οποία βρίσκονται σε αυτή τη δυσμενή κατάσταση, ήταν η Ρουμανία (58,9%), η Κροατία (51,3%), η Ελλάδα και η Κύπρος με ποσοστό 51%.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, παρότι παρατηρείται σταδιακή μείωση, το ποσοστό αυτό εξακολουθεί να κινείται σε υψηλά επίπεδα.