Σκρέκας στο OPEN: Έχουμε αποθέματα diesel για έξι μήνες – Με αυτές τις παρεμβάσεις θα αποφύγουμε το ενεργειακό black out

Σκρέκας στο OPEN: Έχουμε αποθέματα diesel για έξι μήνες – Με αυτές τις παρεμβάσεις θα αποφύγουμε το ενεργειακό black outΤη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα έχει σχεδιάσει παρεμβάσεις ώστε να αντιμετωπίσει μία έκτακτη ανάγκη που μπορεί να προκύψει στο Ενεργειακό και να διατηρήσει την επάρκεια στη χώρα, έδωσε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», στο OPEN TV.

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα έχει εκπονήσει σχέδιο αντιμετώπισης ενός ενεργειακού μπλακ άουτ, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι «έχουμε μπροστά μας μία τουριστική περίοδο, περιμένουμε πολλούς τουρίστες. Πρέπει με κάθε τρόπο να έχουμε διασφαλίσει την επάρκεια για όλο αυτό το διάστημα».Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, τόνισε: «Τον επόμενο μήνα θα τοποθετηθεί νέα δεξαμενή αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου, θα διπλασιάσουμε τη χωρητικότητα της Ρεβυθούσας και θα μπορούμε να υποδεχόμαστε ταυτόχρονα δύο πλοία».

Δεύτερον, «Θα ετοιμάσουμε τέσσερις μονάδες φυσικού αερίου που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια ώστε να χρησιμοποιούν diesel«, ώστε αν χρειαστεί να μπορούν να αντικατασταθεί το φυσικό αέριο με diesel».
Αναφορικά με τα αποθέματα diesel της χώρας, ο υπουργός Ενέργειας επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες έξι μηνών: «Έχουμε αποθέματα diesel στις δεξαμενές των δύο μεγάλων διυλιστηρίων στη χώρα, που διαρκούν καταρχήν έξι μήνες», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται ώστε να υπάρξει ποτέ καμία διακοπή.

Ερωτηθείς αν υπάρχει το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας στην οικιακή χρήση, ο υπουργός το χαρακτήρισε «ακραία περίπτωση τονίζοντας ότι τα νοικοκυριά όπου είναι οι τελευταίοι που πρέπει να επηρεάζονται από μία κρίση».

«Στην ακραία περίπτωση συζητάμε για παρεμβάσεις σε άλλους οικονομικούς και κοινωνικούς κλάδους. Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην χρειαστεί να κάνει διακοπές», υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας.