Πέμπτη, 6 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Γιώργος Κώτσηρας: Συντονισμένη και μεθοδική μείωση φόρων προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας
Νέο ιστορικό υψηλό στις ρυθμίσεις οφειλών στον εξωδικαστικό μηχανισμό τον Οκτώβριο
Τάκης Θεοδωρικάκος: Επιταχύνουμε την υλοποίηση του σχεδίου για την πιο παραγωγική Ελλάδα
Συντάξεις Δεκεμβρίου 2025: Πότε πληρώνονται
ΑΑΔΕ: 43.000 παιδιά απέκτησαν αυτόματα ΑΦΜ – Τι σημαίνει για τους γονείς τους
ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»
Παπαθανάσης: Στο ΕΣΠΑ τα ανοιχτά κέντρα εμπορίου Δήμων Διδυμοτείχου και Λάρισας
Ο Ζελένσκι έρχεται στην Αθήνα
Νέα συγκλονιστικά βίντεο από τη συντριβή του αεροσκάφους στο Κεντάκι με τους 7 νεκρούς
Θεσσαλονίκη: Κοινό μέτωπο ΟΑΣΘ – Τροχαίας για την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Μετρό
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμοί: Πάνω από 6.000 πολίτες έχουν αναχωρήσει-Νέες έκτακτες πτήσεις έως την Κυριακή

9 μήνες ago
Κοινοποίηση
7 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


- Advertisement -

Οι τρόποι και η αντιμετώπιση ενός ενδεχομένως μεγαλύτερου συμβάντος συζητήθηκαν στη σημερινή διυπουργική σύσκεψη για τους σεισμούς ανάμεσα σε Σαντορίνη και Αμοργό παρουσία του Βασίλη Κικίλια. Όπως τονίζει ο καθηγητής Γεωφυσικής Κώστας Παπαζάχος, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη, το ρήγμα είναι μικρότερο του ρήγματος της Αμοργού που ακόμα και αν διαρρηχθεί θα δώσει μικρότερης ισχύς σεισμούς από το ρήγμα του 1956.

Ο σχεδιασμός έχει γίνει από το καλοκαίρι, όπως είπε ο κ. Παπαζάχος και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

  • τους χώρους καταφυγής του πληθυσμού
  • τη μεταφορά των ατόμων με ειδικές ανάγκες
  • το διαιτολόγια και τη σίτιση των ανθρώπων στην ύπαιθρο

Μαζικές αναχωρήσεις των πολιτών

Από 5.000 έως 6.000 είναι οι πολίτες που έχουν εγκαταλείψει τη Σαντορίνη, εκτιμά ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγίου Γιώργος Χατζημάρκος. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε ότι η σεισμική ακολουθία στις Κυκλάδες των τελευταίων ημερών είναι εξαιρετικά σπάνιο το φαινόμενο και από ό,τι λένε και οι επιστήμονες είναι και μία από τις πιο δύσκολες σεισμικές ακολουθίες που έχουν συναντήσει στη σταδιοδρομία τους.

Ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή πρώτο μέλημα είναι η προστασία και ασφάλεια των κατοίκων, όπως και να τεθεί η κρατική μηχανή σε ετοιμότητα. «Ταυτόχρονα βεβαίως, η ομάδα των συνεργατών μας, η οποία ασχολείται με τον τουρισμό, παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και σε αυτό το επίπεδο, γιατί πάντα οι εξελίξεις στην οικονομία είναι κάτι το οποίο είναι καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της ποιότητας της ζωής σε κάθε τόπο και σε κάθε χώρα. Μέχρι και χθες το απόγευμα που έχουμε στοιχεία, δεν έχει υπάρξει κανένα απολύτως κύμα ακυρώσεων.» Ο περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις με όλους όσοι εμπλέκονται στην κινητοποίηση, σε προληπτικό επίπεδο, ενώ ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι δεν υπάρχει σχέδιο εκκένωσης.

«Υπάρχουν σχέδια εγκεκριμένα, έχουν ονομασία, είναι στο διαδίκτυο, επιχειρησιακά σχέδια, είναι το Τάλως 2 και το Εγκέλαδος 2 τα οποία έχουν προπαρασκευαστικά στάδια. Και τα δύο σχέδια αυτή τη στιγμή εφαρμόζουμε. Δεν υπάρχει εκκένωση σε κανένα από τα δύο σχέδια και δεν θα μπορούσε να υπάρχει εκκένωση για τον Εγκέλαδος 2, γιατί είναι σαν να έλεγε στη διεθνή επιστημονική κοινότητα ότι υπάρχει πρόβλεψη στον σεισμό. Δεν υπάρχει πρόβλεψη στον σεισμό» είπε καταλήγοντας ο κ. Χατζημάρκος.

ΕΚΠΑ: 2.500 σεισμοί μέσα σε τέσσερις μέρες

Τη σεισμική δραστηριότητα στη ζώνη παρακολουθεί το Εργαστήριο Σεισμολογίας του ΕΚΠΑ, που αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι από τον Ιούνιο του 2024 μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2025, εκδηλώθηκαν πάνω από 2.500 σεισμοί, ενώ οι 1.200 εκδηλώθηκαν μέσα σε τρεις ημέρες. Παράλληλα, από την 1η Φεβρουαρίου έως και την 4η Φεβρουαρίου ώρα 09:00 εκδηλώθηκαν 43 σεισμοί με μέγεθος μεγαλύτερο ή ίσο του 4.0. Οι μεγαλύτεροι σεισμοί εκδηλώθηκαν στις 3 Φεβρουαρίου 14:17:41 και 4 Φεβρουαρίου 04:46:07 με μέγεθος 5.0.

Επιπλέον αεροπορικά δρομολόγια-Δωρεάν εισιτήρια

Συνεχή δρομολόγια από τη Σαντορίνη για την απομάκρυνση πολιτών που το επιθυμούν εκτελεί η Aegean, που χθες, Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, με 9 πτήσεις, εκ των οποίων οι 5 έκτακτες, μετέφερε συνολικά 1.294 επιβάτες προς την Αθήνα. Για σήμερα, έχουν προγραμματιστεί 8 πτήσεις, εκ των οποίων οι 4 έκτακτες. «Συνολικά κατά τις δυο πρώτες μέρες, Δευτέρα και Τρίτη, περίπου 2500-2700 επιβάτες θα έχουν μεταφερθεί από Σαντορίνη προς Αθήνα με τις πτήσεις μας» αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας ότι οι ναύλοι για τις έκτακτες πτήσεις κυμαίνονται μεταξύ 55-65 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και των φόρων αεροδρομίων από Σαντορίνη – Αθήνα.

Οι ναύλοι για τις θέσεις που προσφέρθηκαν σε όλες τις επιπρόσθετες, έκτακτες πτήσεις που πραγματοποιούνται χθες και σήμερα κυμαίνονται μεταξύ 55-65 ευρώ (μαζί με τον ΦΠΑ και φόρους αεροδρομίων 22 ευρώ από Σαντορίνη- Αθήνα). Την ίδια ώρα η SKY express ανακοίνωσε πως τα παιδιά έως 12 ετών και οι εκπαιδευτικοί θα ταξιδέψουν δωρεάν από τη Σαντορίνη από σήμερα έως και την Κυριακή με έκτακτες πτήσεις. «Η μέση τιμή ναύλου για τις πτήσεις της εταιρείας ανέρχεται σε 52,41 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων ΦΠΑ και φόρων αεροδρομίου 24,41 ευρώ) και περιλαμβάνει χειραποσκευή & προσωπικό αντικείμενο» αναφέρει.

Δωρεάν επικοινωνία για τους συνδρομητές Κινητής Nova στη Σαντορίνη, την Ανάφη, την Αμοργό και την Ίο

Δωρεάν υπηρεσίες επικοινωνίας για τους συνδρομητές κινητής στη Σαντορίνη, την Ανάφη, την Αμοργό και την Ίο προσφέρει η Νova μέλος της United Group, κατανοώντας τις αυξημένες ανάγκες επικοινωνίας λόγω έντονης σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή. Συγκεκριμένα, προσφέρει, δωρεάν, στους συνδρομητές της στα εν λόγω νησιά, 1.500 λεπτά ομιλίας προς όλους (εθνικά κινητά και σταθερά) και Unlimited GB στο κινητό τους.

H παροχή ισχύει από 04/02/2025 έως και 18/02/2025 και αφορά σε συνδρομητές κινητής, συμβολαίου και καρτοκινητής, ιδιώτες και επαγγελματίες. Οι συνδρομητές ενημερώνονται με SMS στο κινητό τους, για την ενεργοποίηση των παροχών. Επιπλέον, η Nova έχει αναστείλει τις εισπρακτικές ενέργειες φραγής για τους κατοίκους που διαμένουν στις εν λόγω περιοχές.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Trending NewsΑμοργόςΣαντορίνησεισμός
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Βαΐτσης Αποστολάτος: Πέθανε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής
Επόμενο άρθρο Γεραπετρίτης: Προσηλωμένοι στο τριμερές σχήμα Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιώργος Κώτσηρας: Συντονισμένη και μεθοδική μείωση φόρων προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας
6 ώρες ago
Νέο ιστορικό υψηλό στις ρυθμίσεις οφειλών στον εξωδικαστικό μηχανισμό τον Οκτώβριο
7 ώρες ago
Τάκης Θεοδωρικάκος: Επιταχύνουμε την υλοποίηση του σχεδίου για την πιο παραγωγική Ελλάδα
9 ώρες ago
Συντάξεις Δεκεμβρίου 2025: Πότε πληρώνονται
10 ώρες ago
ΑΑΔΕ: 43.000 παιδιά απέκτησαν αυτόματα ΑΦΜ – Τι σημαίνει για τους γονείς τους
12 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κοινό μέτωπο ΟΑΣΘ – Τροχαίας για την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Μετρό

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Ξάνθη: «Είναι μεγάλο το ρήγμα της περιοχής, χρειάζεται προσοχή» λέει ο Λέκκας

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης για ΕΛΤΑ: Ως εδώ! Δεν θα δεχτώ καμία στοχοποίηση – Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευλογιά των αιγοπροβάτων: Η έλλειψη γάλακτος εκτοξεύει την τιμή της φέτας

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?