Σαντορίνη: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του ξενοδόχου

Ένας 20χρονος από την Αλβανία φέρεται να είναι ο δράστης που σκότωσε και έκαψε τον 69χρονο επιχειρηματία στη Σαντορίνη. Οι αστυνομικοί του τμήματος Θήρας συνέλαβαν τον νεαρό ο οποίος φέρεται να ομολόγησε το έγκλημα. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο 20χρονος στους αστυνομικούς, είχε πάει στο ξενοδοχείο του θύματος για να δουλέψει και είχε φιλική σχέση με τον άτυχο άνδρα. Υποστηρίζει ότι ο ξενοδόχος του χρωστούσε 200 ευρώ.

Γι’ αυτό, αναφέρουν οι πληροφορίες, όταν δεν του τα έδωσε, διαπληκτίστηκαν έντονα και ο νεαρός τον σκότωσε και μετά έριξε βότκα στο χώρο και στο πτώμα και έβαλε φωτιά για να καλύψει τα ίχνη του. Οι Αρχές έφτασαν στον δράστη από κάμερες ασφαλείας και από στοιχεία που συγκέντρωσαν από τον χώρο του ξενοδοχείου.

Υπενθυμίζεται ότι η νεκροψία δεν απέδωσε τα στοιχεία που περίμεναν οι Αρχές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΘΝΟΥΣ, το γεγονός ότι ο 69χρονος απανθρακώθηκε είχε ως αποτέλεσμα ο ιατροδικαστής να μην μπορεί να εξάγει από την έρευνά του συμπεράσματα. Έτσι, ζήτησε τη διενέργεια επιπλέον εξετάσεων (dna κ.λ.π).

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε απανθρακωμένος έπειτα από φωτιά στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου του. Και ενώ όλα έδειχναν αρχικά ότι επρόκειτο για θάνατο που οφείλεται στην πυρκαγιά, η έρευνα στο χώρο έφερε ανατροπή στις έρευνες. Δίπλα από τον ξενοδόχο εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος. Η φωτιά ξέσπασε σε ένα μικρό κουζινάκι. Πρόκειται για έναν σχετικά στενό χώρο. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στους αστυνομικούς είναι ότι ο 69χρονος δεν πρόλαβε να σωθεί, παρά το γεγονός ότι η φωτιά ήταν μικρής έκτασης.

Αυτό σε συνδυασμό με το αίμα που βρέθηκε στο σημείο, έκαναν τους αστυνομικούς να ερευνούν σοβαρά την εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας. Στο χώρο, μάλιστα, υπήρχε χρηματοκιβώτιο, το οποίο ήταν άθικτο ενώ δεν βρέθηκαν ούτε ίχνη παραβίασης του ξενοδοχείου ούτε σημάδια αναστάτωσης του χώρου. Σημειώνεται ότι ο ξενοδόχος ζούσε μόνος του. Δεν είχε σύζυγο ή παιδιά και δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές.