Ρωσία: Ο Πούτιν έδωσε εντολή για χρήση υπερηχητικών πυραύλων στην Ουκρανία

Πολύ «σκληρή για να πεθάνει» φαίνεται πως είναι η Ουκρανία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ρωσικός στρατός αντιμετωπίζει τεράστια αντίσταση εδώ και 24 ημέρες, τόσο από τις Ουκρανικές δυνάμεις, όσο και από τον απλό λαό. Μάλιστα, το Κρεμλίνο μαθαίνει καθημερινά, για αρκετές απώλειες στα πεδία των μαχών, γεγονός που έχει προκαλέσει τον θυμό του προέδρου Πούτιν. Αν υπολογιστεί και το χρηματικό κόστος αυτής της εισβολής, η Ουκρανία δείχνει να έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε μια «μαύρη τρύπα» για τη Ρωσία.
Για αυτό το λόγο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν προχωρά σε νέα, αθέμιτα μέτρα, που ενδέχεται να κάμψουν την γενναία αντίσταση των Ουκρανών. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρωσία ρίχνει στον πόλεμο παρτίδες υπερηχητικών πυραύλων.

Οι ειδικοί, ερμηνεύοντας την κίνηση αυτή του Βλαντιμίρ Πούτιν, εξηγούν ότι πρόκειται ξεκάθαρα για επίδειξη ισχύος και για μήνυμα ενόχλησης προς τη Δύση, ωστόσο από το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας στη Ζυρίχη επισημαίνεται ότι θα πρέπει να θεωρηθεί μεμονωμένη στιγμή, διότι η Ρωσία δεν διαθέτει μεγάλο αριθμό πυραύλων αυτού του είδους.