Ρεβυθούσα – Μητσοτάκης για φυσικό αέριο: Η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη και για το χειρότερο σενάριο

«Η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη και για το χειρότερο σενάριο μίας πλήρους διακοπής τροφοδοσίας φυσικού αερίου από τη Ρωσία» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στο νησί της Ρεβυθούσα«Θα είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε και αυτό το ενδεχόμενο» είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε τη σημασία της Ρεβυθούσας για τη διεύρυνση των πηγών τροφοδοσίας φυσικού αερίου.

«Στη Ρεβυθούσα χτυπά η καρδιά της εγκατάστασης αεροποίησης φυσικού αερίου στη χώρα μας. Είναι μία εντυπωσιακή εγκατάσταση» ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Το φυσικό αέριο σε υγροποιημένη μορφή είναι εξαιρετικά κρίσιμο για να πετύχουμε τη διεύρυνση των πηγών τροφοδοσίας φυσικού αερίου. Σε αυτόν τον σχεδιασμό η Ρεβυθούσα παίζει καθοριστικό ρόλο».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται για να πετύχει όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές ενέργειας για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις και επανέλαβε ότι η «έκρηξη» στις τιμές του φυσικού αερίου είναι πρωτοφανής, πως το πρόβλημα είναι εισαγόμενο και αφορά ολόκληρη την Ευρώπη