Παρασκευή, 28 Νοε 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Σουδάν: Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου καταδικάζει τη συνεχιζόμενη βία και των δύο μερών
ΕΕ: Οι προτεραιότητες της στρατηγικής για την προστασία των δικαιώματων ΑμεΑ
Ευρωκοινοβούλιο: Η ΕΕ να επιδείξει ηγετικές ικανότητες για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία
Υπουργείο Ανάπτυξης: Παράταση του πλαφόν 3% για την αναπροσαρμογή εμπορικών μισθωμάτων
Πολυετής Δημοσιονομικός Προϋπολογισμός: Αύξηση κόστους παρεμβάσεων έως τα 9 δισ. έως το 2027
ΜyΘέρμανση: Ανοιχτές οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης-Τα συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Αγροτικές επιδοτήσεις 3,7 δισ. ευρώ θα λάβουν συνολικά οι αγρότες φέτος
Πλατφόρμα για το Επίδομα Παιδιού ανοίγει πάλι την Παρασκευή — Δείτε πότε εκπνέει η προθεσμία
Παπαθανάσης: 56 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για την καθολική υλοποίηση της δράσης «Νταντάδες της γειτονιάς
Γερμανία: Μυστικό σχέδιο για πόλεμο με τη Ρωσία
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Π.Π. Kart 2019, 1ος Γύρος: Αψηφώντας το κρύο!

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
7 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Αψηφώντας το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε στις Αφίδνες, 22 αγωνιζόμενοι άνοιξαν με τις σπουδαίες τους προσπάθειες την αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting 2019 την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου. Στους τελικούς την κατηγορία Mini κατέκτησε ο Γιώργος Καφαντάρης (FK-TM / RayMotorsport) και τη Mini B ο Νίκος Φραγκάκης (Parolin-TM / PCP), τη Junior ο Ανδρέας Σπανός (Praga-IAME / Praga Zahos Karting) και τη Senior ο Ανδρέας Δεβετζόγλου(Parolin-X30I / Galaxy Motorsport). Στον πρώτο αγώνα της φετινής χρονιάς, που συνδιοργάνωσαν τα Σωματεία «Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου» (ΑΛΑ) και «Artemis Auto Club» στο Kartodromo, το παρόν έδωσαν 11 αγωνιζόμενοι της κατηγορίας Mini, 7 της Junior και 4 της Senior. Και παρότι η επαπειλούμενη χιονόπτωση εντέλει δεν ήρθε, το δριμύ ψύχος το διημέρου, καθώς και η βρεγμένη πίστα το Σάββατο και το πρωί της Κυριακής 24/2, δυσκόλεψε το έργο όλων. Όταν ανέτειλε η Κυριακή η πίστα είχε χιόνι στα άκρα της, αλλά ήταν σε λειτουργική κατάσταση ώστε να διεξαχθούν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά – αν και με βρόχινα ελαστικά. Με απόφαση αγωνοδικών, όλοι οι αγώνες, στη συνέχεια έγιναν στο 75% των γύρων καθώς αυτό κατέστη αναγκαίο λόγω της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας. Κατά τη διάρκεια των αγώνων η πίστα στέγνωσε γρήγορα, η αγωνιστική γραμμή καθάρισε, κι έτσι οι ομάδες άλλαξαν σε ελαστικά slicks για τους τελικούς των κατηγοριών. Κατά συνέπεια, όλοι οι τελικοί διεξήχθησαν ομαλά και χωρίς προβλήματα. Στην κατηγορία Senior, αν και πήραν εκκίνηση 4 αγωνιζόμενοι, το θέαμα δεν έλειψε. Ο Γιάννης Καρδαμάκης (Exprit-IAME / SpeedForce) κέρδισε την pole position στα χρονομετρημένα καθώς και τον πρώτο προκριματικό, αλλά στη συνέχεια ο Ανδρέας Δεβετζόγλου πήρε τα ηνία κερδίζοντας τον β’ προκριματικό και τον τελικό, εμπρός από τον Καρδαμάκη και τον Κωνσταντίνο Κομνηνό (Exprit-IAME / PCP). Ήταν ένα εξαιρετικό ντεμπούτο του Δεβετζόγλου από τη Junior στη Senior, όπως άλλωστε και του Κομνηνού, αλλά και του Γιώργου Μερσή (Exprit-Rotax / Ray Motorsport) που κατέκτησε την τρίτη θέση του βάθρου στον πρώτο προκριματικό.
Στην ηρωική προσπάθεια όλων των αγωνιζόμενων, και φυσικά των έντεκα ηλικιακά μικρότερων αγωνιζόμενων του θεσμού, που αντιμετώπισαν το κρύο με περίσσεια θάρρους, ο Γιώργος Καφαντάρης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της Mini. Ο περσινός πρωταθλητής κατέκτησε την pole position και έπειτα τις νίκες και στους δύο προκριματικούς και στον τελικό- παρότι στον τελευταίο έχασε ορισμένες θέσεις έπειτα από τεχνικό πρόβλημα. Ο Γιώργος Καμπύλης (Praga-TM / Praga Zahos Karting) ήταν εξαιρετικά ταχύς και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στον β’ προκριματικό και στον τελικό, ξεπερνώντας τον ικανότατο Νίκο Φραγκάκη.
Ο Νίκος Φραγκάκης ήταν τρίτος και στις δύο αυτές περιπτώσεις, και δεύτερος στον α’ προκριματικό. Αυτό σημαίνει ότι κατέκτησε τη νίκη στην κατηγορία Mini B, αγωνιζόμενων ηλικίας μεταξύ 8 και 10 ετών. Μια θέση στο βάθρο, στον α’ προκριματικό, κέρδισε και ο Γιάννης Ζησιμόπουλος (BirelArt-TM / Ζησιμόπουλος), δεύτερος της MiniB στον τελικό καθώς και στους δύο προκριματικούς, ο οποίος τώρα περιμένει την «επίσκεψη» του Πρωταθλήματος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Καλαμάτα, για τον επόμενο -δεύτερο- γύρο του θεσμού στις 11-12 Μαΐου. Τρίτος στον τελικό της Mini B ήταν ο Βασίλης Αποστολίδης (Parolin-TM / GalaxyMotorsport).
Εξίσου θεαματικές ήταν και οι μάχες στην κατηγορία Junior, την οποία κέρδισε έπειτα από έναν συναρπαστικό και απρόβλεπτο τελικό ο Ανδρέας Σπανός. Ο περσινός πρωταθλητής, ήδη με ένα χρόνο εμπειρίας πια στην κατηγορία, Στυλιανός Πετρίσης, κυριάρχησε στις ελεύθερες και χρονομετρημένες δοκιμές, όπως και στους δύο προκριματικούς. Η εγκατάλειψή του στον τελικό, από μηχανικό πρόβλημα, στέρησε μεν από τον ίδιο τη διάκριση στον τελικό, αλλά δεν αφαίρεσε τίποτα από την αξία του νικητή, Σπανού, που διεκδικούσε με αξιώσεις την πρωτιά. Ο Ιωάννης-Θεολόγος Ντάφος (Praga-IAME) έκανε το 1-2 στον τελικό για την ομάδα Praga Zahos Karting, ενώ το βάθρο έκλεισε ο Γιάννης Περιστεράς (Exprit-IAME / PCP). Στους δύο προκριματικούς, πίσω από τον Πετρίση, ο Νίκος Λύκος (επίσης της Praga Zahos Karting), κέρδισε μια δεύτερη και μια τρίτη θέση στο βάθρο κάνοντας μια σπουδαία μετάβαση από τη Mini στη Junior, ενώ μία δεύτερη είχε ο Σπανός και μία τρίτη ο Ντάφος.
Η πρώτη αγωνιστική ημέρα του Karting για το 2019 έκλεισε με την απονομή στον φιλόξενο και ζεστό, χώρο του καφέ της πίστας. Εκεί απονεμήθηκαν τα Κύπελλα στους πρώτους, και έπειτα έγιναν και οι κληρώσεις για τα δώρα στους αγωνιζόμενους που προσέφεραν οι εταιρείες «Adidas-Racecraft», «EkinisiRacingSpirit» και «RacingStarSparco- Νίκος Κουτσουδάκης», τους οποίους μαζί με τους χορηγούς «ASCEnergy» και «Ασφάλειες Παπαφιλίππου» η οργάνωση ευχαριστεί για την έμπρακτη υποστήριξη τους στον θεσμό.
Τα αποτελέσματα όλων των κατηγοριών
Δελτίο τύπου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Με τον Νίκο Βλαχάκο η Ν.Δ. στο δήμο Πειραιά
Επόμενο άρθρο Θεσσαλονίκη: Νεκρός εντοπίστηκε στον Χορτιάτη αγνοούμενος άνδρας (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σουδάν: Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου καταδικάζει τη συνεχιζόμενη βία και των δύο μερών
6 ώρες πριν
ΕΕ: Οι προτεραιότητες της στρατηγικής για την προστασία των δικαιώματων ΑμεΑ
6 ώρες πριν
Ευρωκοινοβούλιο: Η ΕΕ να επιδείξει ηγετικές ικανότητες για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία
7 ώρες πριν
Υπουργείο Ανάπτυξης: Παράταση του πλαφόν 3% για την αναπροσαρμογή εμπορικών μισθωμάτων
7 ώρες πριν
Πολυετής Δημοσιονομικός Προϋπολογισμός: Αύξηση κόστους παρεμβάσεων έως τα 9 δισ. έως το 2027
10 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Βεργίνα TV: Τι θα ζητήσουν οι φορείς της Θεσσαλονίκης από την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

Απευθείας πτήσεις από Θεσσαλονίκη για Αμερική-Να μετριαστούν οι δασμοί για τα ελληνικά προϊόντα-επενδύσεις σε έρευνα…

Αλεξία Χαρακίδα

 Βεργίνα TV-“Ράμπες” για τυφλούς, “Παγίδες” για διερχόμενους: Παναγία Φανερωμένη

«Ράμπες» στα πεζοδρόμια για άτομα με προβλήματα όρασης, μετατράπηκαν σε «παγίδες» για πεζούς και «πονοκέφαλο»…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ Φιλόθεος αποκλειστικά :”Ενδυνάμωση της Πίστης μέσω σεμιναρίων από την ΙΜΘ”

Ανήμερα της εορτής της Αγίας Αικατερίνης ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ Φιλόθεος καλεί τους πιστούς στα…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιστορική μέρα για τον ΠΑΟΚ: Η ΚΑΕ πέρασε και επίσημα στα χέρια του Μυστακίδη

Newsroom
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Europa League: Τι ώρα και σε ποιο κανάλι θα δούμε απόψε το ΠΑΟΚ – Μπραν

Newsroom
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η FIFA τιμώρησε με μία αγωνιστική τον Ρονάλντο και θα παίξει κανονικά στην πρεμιέρα του Μουντιάλ

Newsroom
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εθνική μπάσκετ: Ξεκίνησε την προετοιμασία της η γαλανόλευκη στη Θεσσαλονίκη

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?