Πως έφτασε η BioNTech από τη χασούρα πριν από ένα χρόνο, στα φετινά υπερκέρδη;

Πως έφτασε η BioNTech από τη χασούρα πριν από ένα χρόνο, στα φετινά υπερκέρδη;

Η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία BioNTech ανέφερε καθαρό κέρδος 1,13 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,37 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, λόγω των ισχυρών εσόδων από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που ανέπτυξε σε συνεργασία με την Pfizer (κατέχει τα δικαιώματα αγοράς και διανομής σε μεγάλο μέρος του πλανήτη).α εκτιμώμενα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν σε πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ για την περίοδο από Ιανουάριο έως Μάρτιο, σε σύγκριση με μόλις 28 εκατομμύρια ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι!!!

Η εταιρεία με έδρα το Μάιντς της Γερμανίας δήλωσε ότι τα έσοδά της περιλάμβαναν πάνω από 1,75 δισεκατομμύρια ακαθάριστα κέρδη από τις πωλήσεις εμβολίων στην επικράτεια της Pfizer και σχεδόν 200 εκατομμύρια από πωλήσεις σε πελάτες στην περιοχή της.

Με βάση τις τρέχουσες παραγγελίες για περίπου 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις, η BioNTech αναμένει έσοδα για ολόκληρο το έτος 12,4 δισεκατομμύρια ευρώ!

Τα αποτελέσματα είναι μια σημαντική ανάκαμψη για την εταιρεία, η οποία σημείωσε καθαρή ζημιά 53 εκατομμυρίων ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης