Πρόσφυγες και μετανάστες κοιμούνται στις ράγες των τρένων στην Θεσσαλονίκη

57

Γης μαδιάμ έγιναν 40 περίπου σταθμευμένα βαγόνια στη Δυτική Θεσσαλονίκη τα οποία ανήκουν στην ΕΕΣΣΤΥ, την ΓΑΙΟΣΕ και τον ΟΣΕ από πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι έχουν μετατρέψει την περιοχή σε ένα άτυπο υπαίθριο καταυλισμό.

Το πρωί της Τρίτης (25.6) πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ, όπου βρίσκονται τα συγκεκριμένα βαγόνια, μεικτό κλιμάκιο Ελλήνων και Ιταλών στελεχών από την ΕΕΣΣΤΥ, την ΓΑΙΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές και να εκτιμηθεί η κατάσταση.

«Η παραμονή των βαγονιών στην περιοχή εν μέσω θέρους αποτελεί υγειονομική βόμβα. Υπάρχουν καταστροφές. Και τα βαγόνια πρέπει να απομακρυνθούν από το συγκεκριμένο σημείο. Και αυτό θα γίνει τις επόμενες δέκα μέρες. Στη συνέχεια ο χώρος θα περιφραχθεί» είπε στο ethnos.gr ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΣΣΤΥ Γιώργος Αναγνωστόπουλος.

Τους τελευταίους μήνες ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκουν καταφύγιο στα παροπλισμένα βαγόνια που περιμένουν να επισκευαστούν και στη συνέχεια είτε να χρησιμοποιηθούν από τον ΟΣΕ είτε να πωληθούν.