Πρωτοφανής απάντηση Ν.Δένδια για ελληνοτουρκική συνάντηση Βερολίνου: «Ρωτήστε τον Τσαβούσογλου»

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσπάθησε σήμερα να υποβαθμίσει την ελληνοτουρκική συνάντηση στο Βερολίνο, με την οποία φαίνεται ότι άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για το μοίρασμα των ελληνικών κοιτασμάτων σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, αποκρύπτοντας από τον ελληνικό λαό τι πραγματικά συζητήθηκε, ενώ είπε και το αμίμητο, πως για τη συνάντηση οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να ρωτήσουν τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών και όχι αυτόν!

Μάλιστα πρόσθεσε πως το Βερολίνο έχει το δικαίωμα να ζητά εξηγήσεις(!) από την Αθήνα για τα ελληνοτουρκικά.
Ο Ν.Δένδιας τοποθετήθηκε για το ζήτημα σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή μετά τις δηλώσεις του Μελβούτ Τσαβούσογλου για έναρξη διαπραγματεύσεων Αθήνας-Άγκυρας για την αν.Μέσόγειο, με μυστική συνάντηση στο Βερολίνο την Κυριακή, στην οποία συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του Ρ.Τ.Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, η διπλωματική σύμβουλος του Κ.Μητσοτάκη , Ελένη Σουρανή, και ο Γιαν Χέκερ, σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής της Άνγκελα Μέρκελ.

Συγκεκριμένα ο κ.Δένδιας όταν ρωτήθηκε για την ελληνοτουρκική συνάντηση δήλωσε επί του θέματος:

«Ο σωστός αποδέκτης της ερώτησης σας είναι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Είναι αυτονόητο, νομίζω υπήρξε σχετική ανακοίνωση ή ανακοίνωση των διπλωματικών πηγών (σσ. οι διπλωματικές πηγές δεν είναι ανακοίνωση) επ’αυτού.

Βεβαίως η γερμανική προεδρία έχει τη δυνατότητα να ζητά διευκρινήσεις από οποιοδήποτε κράτος μέλος και είναι ευκταίο να υπάρχουν επαφές υπηρεσιακών παραγόντων, μέχρι εκεί όμως, αν θέλει η Τουρκία να το παρουσιάσει σαν διάλογο για να μπορέσει να αποτινάξει από πάνω της την πιθανότητα των κυρώσεων(;) νομίζω ότι θα πρέπει να προσπαθήσει λίγο παραπάνω »