Προσφυγικό Ελλάδα: Οδοφράγματα, χημικά και συγκρούσεις σε Λέσβο και Χίο

23

Προσφυγικό Ελλάδα: Γενική απεργία σήμερα Τετάρτη στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Ηλεκτρισμένη παραμένει η ατμόσφαιρα σε Μυτιλήνη και Χίο. Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε κατοίκους και δυνάμεις των ΜΑΤ. Στη Λέσβο διαδηλωτές έσπασαν ένα περιπολικό και ένα όχημα της Περιφέρειας. Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα μια γυναίκα στη Χίο.
Προσφυγικό Ελλάδα: Συνεχίστηκαν την Τρίτη οι συγκρούσεις ανάμεσα σε πολίτες και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν στη Μυτιλήνη προκειμένου να διευκολύνουν την πραγματοποίηση εργασιών στην επιταγμένη έκταση. Τα κύρια σημεία των συγκρούσεων ήταν στο Διαβολόρεμα και στην Καράβα. Δηλαδή στα δύο άκρα του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση. Τελικά τα μηχανήματα του Στρατού κατάφεραν να εγκατασταθούν στην περιοχή καθώς έφτασαν εκεί χρησιμοποιώντας παράδρομο μέσα από το δάσος στην περιοχή Πετροβούνι.

Στην Καράβα η Αστυνομία αντιμετωπίζει δύο μέτωπα, ένα των κατοίκων της περιοχής του Μανταμάδου στα βόρεια και ένα των προερχόμενων από τη Μυτιλήνη και τα άλλα χωριά της ευρύτερης περιοχής στα νότια. Αργά το βράδυ της Τρίτης, έγινε γνωστό ότι διαδηλωτές «έσπασαν» ένα αυτοκίνητο της Αστυνομίας αλλά και ένα αυτοκίνητο της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου