Προγραμματικές δηλώσεις: Σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

41

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ετοιμάζονται για σφοδρή αντιπαράθεση κατά την τριήμερη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που ξεκινούν το απόγευμα του Σαββάτου (18:00) με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Κατά τον Κανονισμό της Βουλής η πρώτη ημέρα περιορίζεται μόνο στην ομιλία του πρωθυπουργού, ωστόσο με την σύμφωνη γνώμη των κομμάτων ο κατάλογος των ομιλητών θα διευρυνθεί προκειμένου να δοθεί δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές να τοποθετηθούν.

Υπό αυτά τα δεδομένα, το Σάββατο μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη δεν αποκλείεται να υπάρξει παρέμβαση από τον Αλέξη Τσίπρα γεγονός που θα πυροδοτήσει τον πρώτο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ πολιτικών αρχηγών.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία λήγει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Εως τότε, όμως, αναμένεται να συγκρουστούν από το δημόσιο βήμα της Ολομέλειας και τα νέα «πολιτικά ζευγάρια». Μετά και την ανακοίνωση των νέων τομεαρχών από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στην σύγκρουση των Κ. Μητσοτάκη και Αλ. Τσίπρα αλλά και στους Χρ. Σταϊκουρα με τον Ευ. Τσακαλώτο, Αδ. Γεωργιάδη με Ν. Παππά, Μ. Χρυσοχοϊδη με Γ. Ραγκούση και Ν. Κεραμέως με Ν. Φίλη