Πούτιν: Θα αυξηθούν κι άλλο οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως, όσο επιβάλλετε κυρώσεις στη Ρωσία

Πούτιν: Θα αυξηθούν κι άλλο οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως, όσο επιβάλλετε κυρώσεις στη Ρωσία
Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά της Δύσης, λέγοντας πως αν συνεχίσουν οι κυρώσεις θα αυξηθούν οι τιμές των τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ισχυρίζεται ότι η Δύση επιχειρεί να κατηγορήσει τη χώρα του για τα δικά της λάθη και ότι οι κυρώσεις που επιβάλλει είναι παράνομες.Ο Ρώσος πρόεδρος φάνηκε για πρώτη φορά να παραδέχεται ότι οι δυτικές κυρώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα στη χώρα του, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι θα μπορέσει να λύσει όλα τα ζητήματα που θα προκύψουν.Ο Ρώσος πρόεδρος φάνηκε για πρώτη φορά να παραδέχεται ότι οι δυτικές κυρώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα στη χώρα του, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι θα μπορέσει να λύσει όλα τα ζητήματα που θα προκύψουν.Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα γίνει πιο ισχυρή και πιο ανεξάρτητη όταν ξεπεράσει τις παράνομες κυρώσεις της Δύσης.

Ο Πούτιν είπε ότι δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική σ’ αυτό που η Ρωσία αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και ότι η Ρωσία δεν είναι η χώρα η οποία θα διακινδυνεύσει την κυριαρχία της για να αποκομίσει κάποια βραχυπρόθεσμα οικονομικά οφέλη.

«Αυτές οι κυρώσεις θα επιβάλλονταν ούτως ή άλλως» δήλωσε ο Πούτιν κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης. «Υπάρχουν κάποια ζητήματα, προβλήματα και δυσκολίες τα οποία όπως τα ξεπεράσαμε τα προηγούμενα χρόνια θα τα ξεπεράσουμε και τώρα».

Δεν υπάρχει πρόβλημα που η Ρωσία δεν μπορεί να λύσει, ισχυρίζεται ο Πούτιν
Ο Πούτιν είπε ότι η ζήτηση για συγκεκριμένα προϊόντα αυξάνεται στη χώρα, αλλά επίσης διαβεβαίωσε πως όσα προβλήματα εμφανιστούν θα επιλυθούν. «Οι άνθρωποι θα καταλάβουν ότι δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να επιλύσουμε», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στις δηλώσεις αυτές ο Ρώσος πρόεδρος προχώρησε μιλώντας σε κυβερνητική σύσκεψη που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, απειλώντας τη Δύση πως αν συνεχίσει να επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία, οι τιμές θα αυξηθούν παγκοσμίως.