Πολύνεκρη έκρηξη σε χώρο λατρείας σουφιστών στο Πακιστάν

28

[ad_1]

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 24 ακόμη τραυματίστηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε κοντά σε έναν από τους μεγαλύτερους ναούς σουφιστών στη Λαχόρη του Πακιστάν κατά τη δεύτερη ημέρα του Ραμαζανιού.
Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε σε είσοδο που χρησιμοποιούν γυναίκες, στο ναό Ντατά Νταρμπάρ, ενός από τους σημαντικότερους χώρους λατρείας των σουφιστών κι ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη στη νοτιοανατολική Ασία.
«Προφανώς πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας εναντίον οχήματος της αστυνομίας», ανέφεραν αξιωματούχοι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές της επαρχίας Παντζάμπ, στους νεκρούς συγκαταλέγονται τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί.
Οι σουφιστές, που ακολουθούν μια μυστικιστή μορφή του ισλάμ, είναι συχνά στόχος εξτρεμιστών και στο Πακιστάν. Το μαυσωλείο Ντατά Νταρμπάρ ήταν στόχος το 2010 επίθεσης αυτοκτονίας στην οποία έχασαν τη ζωή τους 40 άνθρωποι.
Μετά την επίθεση του 2010 η ασφάλεια έχει ενισχυθεί γύρω από το Ντατά Νταρμπάρ, με τους επισκέπτες να πρέπει να περνούν από πολλούς ελέγχους προτού μπορέσουν να εισέλθουν στον ναό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP- dpa
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]