Ποζρικίδης για το νέο εκθεσιακό κέντρο: Μείωση ενέργειας περίπου 70%

Κυριάκος Ποζρικίδης για το νέο εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ
Θα έχουμε μείωση ενέργειας περίπου 70%
και νερού περίπου 50% σε σχέση με σήμερα
Για το νέο εκθεσιακό-συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ, το οποίο «προχωρά σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα» μίλησε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης.
«Θα είναι το πιο οικολογικό και το πιο φιλικό προς το περιβάλλον εκθεσιακό κέντρο που υπάρχει στην Ευρώπη μόλις γίνει» σημείωσε ο κ. Ποζρικίδης εξηγώντας πως θα λειτουργεί «ολόκληρο εργοστάσιο με φωτοβολταϊκά. Υπολογίζεται ότι θα έχουμε μία μείωση ενέργειας περίπου στο 70% σε σχέση με σήμερα» καθώς όπως αποκαλύπτει οι στέγες του νέου εκθεσιακού θα είναι ουσιαστικά «εργοστάσια» παραγωγής ενέργειας με φωτοβολταϊκά στις στέγες, αλλά και γεωθερμία και θαλάσσιο νερό (επειδή είναι κοντά η θάλασσα) για την ψύξη των περιπτέρων.
Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Ποζρικίδης θα υπάρχει μια τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας ενώ την ίδια ώρα «θα έχουμε και μείωση του νερού περίπου 50% σε σχέση με σήμερα» καθώς «έχουμε πάρει «οδηγούς» και καλές πρακτικές και από την Ευρώπη»
https://www.youtube.com/watch?v=XS-abXrEhAI