Παρασκευή, 21 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Ακτινίδια ελληνικής παραγωγής φτάνουν από το Βιετνάμ στην Ασία ως εξαγώγιμο προϊόν
Ακρίβεια Χριστουγέννων: Τα σοκολατένια γλυκά φέτος 20% ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι
Ανεβαίνουν οι τιμές σε ψωμί και καφέ
Τα ελληνικά τυριά γίνονται πολυτελεία – Ανατιμήσεις έως και 120%
Κικίλιας για λιμάνια Πειραιά και Ελευσίνας: Οι συμφωνίες είναι αυτές που είναι για να τηρούνται απ’ όλες τις πλευρές
Χρυσοχοΐδης: Φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών και πρόστιμα έως €30.000 για τις μπαλωθιές – Ιδρύεται Τμήμα Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων στην Κρήτη
Γιαννιτσά: Διακοπή στη δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ με θύμα τον 19χρονο Γιάννη Καμπαϊλή
Χαλκιδική: Αγέλη λύκων στα Ελαιοχώρια
Προϋπολογισμός 2026: Κατατέθηκε στη Βουλή – Ψηφίζεται στις 17 Δεκεμβρίου
Χατζηδάκης: Εγκρίθηκε η καταβολή αγροτικών επιδοτήσεων από την ΕΕ – Στις 30 Νοεμβρίου η προκαταβολή
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Follow US
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΛΛΑΔΑ

«Πλημμύρισε» ποδήλατα η Θεσσαλονίκη

2 έτη ago
Share
5 Min Read
SHARE

Στις πέντε ημέρες της διάρκειάς του, Έλληνες αλλά και ξένοι φίλοι του αθλήματος θα βρεθούν σε όλα τα σημεία της διαδρομής για να χειροκροτήσουν από κοντά τους 120 ποδηλάτες που θα συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση, ενώ τηλεθεατές σε 174 χώρες από όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν από τις οθόνες τους τα πέντε ετάπ που θα αναδείξουν τον μεγάλο νικητή στο “Καλλιμάρμαρο” Παναθηναϊκό Στάδιο.

Αναλυτικότερα, το αγωνιστικό κομμάτι ξεκίνησε από τις 09:30 το πρωί στο πλακόστρωτο της Ν. Παραλίας στο τμήμα Λευκός Πύργος- Μέγαρο Μουσικής με την ατομική χρονομέτρηση του κάθε ποδηλάτη.

Στη συνέχεια ακολούθησε πριν λίγο το δεύτερο σκέλος του πρώτου ετάπ (της αγωνιστικής δηλαδή διαδρομής των αθλητών), με μαζική εκκίνηση και τερματισμό ύστερα από 92,5 χιλιόμετρα στην παραλία της Κατερίνης, όπου αναμένεται ένα μαζικό σπριντ, με πρωταγωνιστές τους ταχύτερους αθλητές.
Στο 2ο ετάπ συνολικού μήκους 174,75 χλμ, το πελοτόν θα εκκινήσει από την Κατερίνη, θα αφήσει πίσω του τη Μακεδονία και θα κάνει την είσοδό του στη Θεσσαλία, όπου περνώντας κατά σειρά από την Ελασσόνα, τον Τύρναβο και τη Λάρισα, θα τερματίσει στην Καρδίτσα. Στο ξεκίνημα της διαδρομής, στο ανηφορικό τερέν, περιμένουμε να σχηματιστεί ένα γκρουπάκι αποσπασμένων αθλητών, όμως οι ομάδες των σπρίντερ θα προσπαθήσουν να ελέγξουν το “ξεκόλλημα”, με στόχο ένα ακόμα μαζικό σπριντ έξω από το Δημοτικό Στάδιο της πόλης.

Στο 3ο ετάπ, το “βασιλικό” της φετινής διοργάνωσης, θα έχουμε τη “μητέρα των μαχών”! Σε μόλις 158 χιλιόμετρα, υπάρχουν 4.544 υψομετρικά, αριθμός που προκαλεί ίλιγγο και θαυμασμό μαζί, αφού ανάλογα νούμερα συναντάμε στα αντίστοιχα “βασιλικά” ετάπ των μεγάλων γύρων της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας! Στη διαδρομή (με εκκίνηση από την Καρδίτσα), οι αθλητές θα μπουν στη Στερεά Ελλάδα, θα συναντήσουν τέσσερα σπριντ ανάβασης (ένα 1ης και τρία 2ης κατηγορίας) και φτάνοντας στον Τυμφρηστό, θα περάσουν μέσα από το Καρπενήσι, για να κατευθυνθούν στην ανηφόρα τερματισμού, το Βελούχι (12 χλμ με μέση κλίση στο 8,52% και ανώτατη στο 17,3%), που με 1.852 μ. υψόμετρο, είναι και το υψηλότερο σημείο του φετινού Γύρου.

Σε αυτό το ετάπ θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια μεγάλη μάχη ανάμεσα στα φαβορί της γενικής, αφού δεν είναι καθόλου απίθανο να κριθεί εκεί ο τελικός νικητής. Το σίγουρο είναι πως θα απολαύσουμε θέαμα και ανατροπές μέσα στη μοναδική φύση της περιοχής, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί και η παράλληλη μάχη για τη φανέλα των βουνών.

Ο Γύρος θα συνεχιστεί με το 4ο ετάπ, το μεγαλύτερο σε απόσταση του αγώνα (196,88 χλμ), με εκκίνηση στη Σπερχειάδα, ενδιάμεσα περάσματα από τη Λειβαδιά και τη Θήβα και τερματισμό στη Χαλκίδα. Λογικά, θα έχουμε μια ακόμη μάχη ανάμεσα στους αποσπασμένους και τις ομάδες των σπρίντερ.

Στο 5ο και τελευταίο ετάπ (132,5 χλμ), οι αθλητές θα εκκινήσουν κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και θα κατευθυνθούν προς τον Σαρωνικό, περνώντας από την Αθηναϊκή Ριβιέρα, από την οποία θα επιστρέψουν για να πραγματοποιήσουν δέκα στροφές στο – μήκους 6,42 χιλιομέτρων – σιρκουί του κέντρου της πρωτεύουσας, με τις εντυπωσιακές εικόνες από τα μνημεία και τα τοπόσημα της πόλης να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.

https://youtu.be/JyRd-c1fXu4?si=ml7Z0nsrDIxqJcUP
TAGGED:Θεσσαλονίκη
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article Στον Εύοσμο σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Next Article Παγκόσμιο σοκ για τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ακτινίδια ελληνικής παραγωγής φτάνουν από το Βιετνάμ στην Ασία ως εξαγώγιμο προϊόν
2 ώρες ago
Ακρίβεια Χριστουγέννων: Τα σοκολατένια γλυκά φέτος 20% ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι
5 ώρες ago
Ανεβαίνουν οι τιμές σε ψωμί και καφέ
6 ώρες ago
Τα ελληνικά τυριά γίνονται πολυτελεία – Ανατιμήσεις έως και 120%
7 ώρες ago
Κικίλιας για λιμάνια Πειραιά και Ελευσίνας: Οι συμφωνίες είναι αυτές που είναι για να τηρούνται απ’ όλες τις πλευρές
10 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών και πρόστιμα έως €30.000 για τις μπαλωθιές – Ιδρύεται Τμήμα Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων στην Κρήτη

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννιτσά: Διακοπή στη δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ με θύμα τον 19χρονο Γιάννη Καμπαϊλή

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Αγέλη λύκων στα Ελαιοχώρια

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον εισαγγελέα στέλνει η ΝΔ τον «Φραπέ» – Τη βίαιη προσαγωγή του ζητά η αντιπολίτευση

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?