Τετάρτη, 18 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Στην Κύπρο μεταβαίνει τη Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας
ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές μέχρι τις 20 Ιουνίου
«Άθλια η σκευωρία που στήσατε για τα Τέμπη» – Η ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής
Εκλέγεται αύριο ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ
Έκρηξη στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Σερρών – Αναφορές για τραυματίες
Συντάξεις Ιουλίου 2025: Νωρίτερα οι πληρωμές
Από τη μάχη της Βουλής στις περιοδείες ο Μητσοτάκης
Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα από το 112 – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
Υπερταμείο: Δύο νέα έργα 3,9 εκατ. για την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ
Επίδομα 250 ευρώ στους συνταξιούχους 
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιερρακάκης : «Η κυβέρνηση ξέρει να διαχειρίζεται τις κρίσεις και να παρεμβαίνει όταν χρειάζεται»

8 ώρες ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


«Η κυβέρνηση ξέρει να διαχειρίζεται τις κρίσεις και να παρεμβαίνει όταν χρειάζεται», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, σχετικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την κρίση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «μας ανησυχεί όλους όταν φλέγεται η Μέση Ανατολή και ελπίζουμε να μην δούμε τα χειρότερα. Όμως, όπως είπε και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, θα πρέπει να δοθεί χρόνος και χώρος στη διπλωματία. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να διαχειρίζεται τις κρίσεις και να παρεμβαίνει όταν χρειάζεται».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι «αν κλείσουν τα στενά του Ορμούζ θα είναι μια εξαιρετικά αρνητική επίπτωση, αλλά δεν είμαστε εκεί αυτή τη στιγμή». Σημειώνοντας ότι «η τιμή του πετρελαίου κινείται προς το παρόν στα 77 δολάρια το βαρέλι, χαμηλότερη από πέρυσι όπου τέτοια περίοδο ήταν στα 82 δολάρια το βαρέλι». Και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι διαχειρίζεται τις κρίσεις και όλα τα συναρμόδια υπουργεία είναι από πάνω».

Ενώ επεσήμανε ότι η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή δεν επηρεάζει τον σχεδιασμό της ΔΕΘ. «Το σχέδιο της ΔΕΘ είναι συγκεκριμένο και επικεντρώνεται στη μείωση βαρών για τη μεσαία τάξη. Θέλουμε να πάμε οριζόντια με ώθηση την ανάπτυξη και με αφαίρεση βαρών», τόνισε και πρόσθεσε ότι «μας προβληματίζει το θέμα της στέγης και θέλουμε να παρέμβουμε με παροχή κινήτρων και αντικινήτρων».

Απαντώντας για το πρόβλημα των οφειλετών σε ελβετικό φράγκο, ο υπουργός προανήγγειλε ότι η λύση είναι κοντά. «Μελετάμε λύση για το ελβετικό φράγκο, όπως έχουμε ήδη πει. Ένα κομμάτι θα αφορά σίγουρα στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό. Θέλουμε όμως να δούμε πώς αυτό δεν θα χτυπάει στο πρόγραμμα Ηρακλής και με ποιόν τρόπο μπορεί αυτό να γίνει οργανωμένα γιατί έχει πάρα πολλές παραμέτρους αυτή η εξίσωση για να μπορέσεις να τη λύσεις σωστά». τόνισε.

Ο κ. Πιερρακάκης διευκρίνισε ότι «υπάρχουν κάποιοι που έχουν ήδη αποπληρώσει τα δάνειά τους. Επίσης, πρέπει να δούμε πώς κινείται η ισοτιμία του ευρώ. Όλα αυτά τα πράγματα αλληλοεπιδρούν σε μια λύση στο ελβετικό». Και δήλωσε ότι «σύντομα θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε πιο αναλυτικά και πιο στοχευμένα γι’ αυτό».

Σχολιάζοντας τη σημασία της πάταξης της φοροδιαφυγής, που ενισχύεται με κάθε βήμα ψηφιοποίησης, ο υπουργός στάθηκε στο θέμα της διακίνησης προϊόντων με φορτηγά. Όπως αποκάλυψε, «δεκαπλασιάζονται τα πρόστιμα σε φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα χωρίς παραστατικά: σε 5.000 ευρώ από 500 ευρώ για απλογραφικό σύστημα, σε 10.000 από 1.000 για διπλογραφικό». Αναφέρθηκε επίσης στα πρόστιμα για το λαθρεμπόριο καυσίμων, υπενθυμίζοντας ότι αντιστοιχεί σε απώλειες εσόδων της τάξεως του 0,5 δισ. ευρώ.

Για την ενσωμάτωση του ΣΔΟΕ στην ΑΑΔΕ, ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ότι σηματοδοτεί την ενοποίηση των φορολογικών μηχανισμών του κράτους υπό την Ανεξάρτητη Αρχή. Και πρόσθεσε ότι, αντιστοίχως, η απορρόφηση των αρμοδιοτήτων και των στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ, επίσης από την ΑΑΔΕ, θα λύσει το πρόβλημα των αγροτικών πληρωμών με ταχύτητα και διαφάνεια.

Ο υπουργός χαρακτήρισε «ιστορική» την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία έκρινε συνταγματικό τον νόμο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια. «Είναι η επίλυση μιας ιστορικής εκκρεμότητας, η τελευταία πράξη, αν θέλετε, στην ολοκλήρωση της θεσμικής αρχιτεκτονικής. Μπορούμε πλέον να πούμε ότι στην Ελλάδα θα έχουμε μη κρατικά πανεπιστήμια, μετά από δεκαετίες συζήτησης πάνω σε αυτό το θέμα». Και πρόσθεσε ότι «τα τοτέμ είναι για να σπάνε. Μετά από πάρα πολλά χρόνια συζήτησης η πιο σημαντική πολιτική υπεραξία είναι ότι σημεία στα οποία είχαμε κολλήσει, ήρθε ο καιρός απολογιστικά να τα υπερβούμε και να το κάνουμε με ταχύτητα».

Τέλος, αναφερόμενος στο θεσμικό πλαίσιο, τόνισε ότι σήμερα ακόμη δεν μπορεί να ιδρυθεί μια αυτοτελής εθνική μη κρατική πρωτοβουλία και αυτό πρέπει να αλλάξει με την Συνταγματική Αναθεώρηση. «Ελπίζω η αντιπολίτευση να αλλάξει στάση και ειδικά το ΠΑΣΟΚ», απάντησε ερωτηθείς για το εάν η απόφαση αυτή πρέπει να αναχαιτίσει ως αυτονόητη συνέπεια τις αιτιάσεις ενόψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης. «Καλό θα ήταν όλη η Βουλή να αλλάξει σελίδα και να μην μείνει στο πολιτικό ρεπερτόριο της δεκαετίας του ‘80», είπε.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Κυριάκος Πιερρακάκης
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο ΟΠΕΚΕΠΕ: Πρόστιμο 415 δισ. από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Διευκρινίσεις από το ΥΠΑΑΤ
Επόμενο άρθρο Με Τεντόγλου, Καραλή, Τζένγκο, Εμμανουηλίδου και Γκούσιν η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην Κύπρο μεταβαίνει τη Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας
26 λεπτά ago
ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές μέχρι τις 20 Ιουνίου
2 ώρες ago
«Άθλια η σκευωρία που στήσατε για τα Τέμπη» – Η ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής
2 ώρες ago
Εκλέγεται αύριο ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ
2 ώρες ago
Έκρηξη στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Σερρών – Αναφορές για τραυματίες
2 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις Ιουλίου 2025: Νωρίτερα οι πληρωμές

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 250 ευρώ στους συνταξιούχους 

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θερινές εκπτώσεις 2025: Πότε αρχίζουν 

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου για τη σύγκρουση Ισραήλ με Ιράν: Τεράστιοι οι κίνδυνοι για την παγκόσμια και ελληνική οικονομία

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?